18
Mayıs
2024
Cumartesi
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Taş atarak evlerini kurtarmak istediler

Pendik Kurtköy'de ruhsatsız yapılan 44 bina ve gecekondunun yıkımı sırasında olaylar çıktı. Evlerini yıktırmak istemeyen vatandaşlar, jandarma ve zabıta ekiplerine taş atarken, çıkan olaylarda yaralananlar oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı yıkım ekipleri ve jandarmalar, Kurtköy Cambaztepe mevkiinde ruhsatsız olarak inşa edildikleri gerekçesiyle yıkımı kararlaştırılan 44 bina ve gecekondunun yıkımı için saat 05.00 sıralarında bölgeye geldi. Yıkım ekipleriyle birlikte bölgeye Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çok sayıda zabıta ekibi, iş makineleri, kamyonlar, zırhlı askeri araçlar ve ambulans da sev edildi.

Yıkım çalışmalarına başlayan ekipler, bir süre sonra vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Evlerini boşaltmak istemeyen bazı vatandaşlar, yıkım ekipleri ve jandarmaya taş atmaya başladı. Bunun üzerine olay yerinde gerginlik yaşandı. Jandarmanın araya girmesiyle çıkan arbede sonucunda bazı vatandaşlar, zabıta ve askerler hafif şekilde yaralandı.

Yıkıma direnen bazı vatandaşlar, olay yerinde baygınlık geçirdi. Öfkeli kalabalık, jandarma ekipleri tarafınadan güçlükle bölgeden uzaklaştırıldı. Grubun bölgeden uzaklaştırılmasının ardından yıkım ekipleri sürerken, direnen bazı vatandaşlar gözaltına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2005 Perşembe 13:23:05
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 13:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?