15
Haziran
2024
Cumartesi
SARIYER - İSTANBUL

ABD Konsolosluğu önünde arbede

İstinye'deki Amerikan Konsolosluğu önünde toplanan bir grup Coca Cola çalışanı, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia ederek eylem yaptı. Konsolosluk önünde Çevik Kuvvet ekipleriyle işçiler arasında kısa süreli arbede çıktı.

Saat 11.30 sıralarında "Coca Cola'da işçi kıyımına son", "Sendika hakkımız engellenemez" sloganları atarak toplanan yaklaşık 110 Coca Cola çalışanı, Nakliyat-İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten atıldıklarını öne sürerek bir açıklama yaptı. 50 gündür işsiz olduklarını belirten Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, grup adına yaptığı açıklamada, "Burada olmamızın iki nedeni var. Birincisi Coca Cola işvereninin, işçi ve sendikaya düşman tavrını protesto etmek, ikincisi Türkiye'de son 50 yıldan beri her hukuksuzluğun arkasında ABD'nin olduğuna dikkat çekmektir. IMF, Dünya Bankası AB'nin arkasında da ABD emperyalizmi vardır. Biz bu hakkımızı savunmak için buradayız" dedi.

Açıklamanın yapıldığı sırada grup içinde bulunan 5 yaşındaki bir çocuğun, "Babamın işini geri istiyorum" diye bağırması dikkat çekti. Grup üyeleri daha sonra konsolosluk önünden ABC Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçmek istedi. Sloganlar atarak yürümeye başlayan gruba, Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti. Polis ekipleriyle işçiler arasında kısa süreli sözlü tartışmayla birlikte itiş kakış yaşandı. Zorlukla sakinleştirilen grup, daha sonra otobüslerine binerek olaysız ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2005 Pazartesi 14:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?