17
Mayıs
2024
Cuma
SARIYER - İSTANBUL

Armutlu’da 62 bina yıkılıyor

Baltalimanı ile TEM arasındaki bağlantı yolu genişletme çalışması nedeniyle, bölgedeki 62 binanın yıkımı bugün gerçekleştiriliyor. Polis bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken yıkım ekipleri, vatandaşların tahliyesinin tamamlanmasının ardından çalışmalara başladı.
Yıkım kararına tepki gösteren belge sakinleri özellikle Ramazan öncesinde evlerini terketmek zorunda kalmalarından yakındı.

BALTALİMANI-TEM BAĞLANTI YOLU PROJESİ

Projenin 1. etabında Baltalimanı sahil yolunun Etiler istikametine ve TEM Otoyolu’na, 2. etabında da Büyükdere Caddesi ile bağlantısının sağlanması amaçlanıyor. Çalışmalar tamamlandığında Baltalimanı-TEM Bağlantı Yolu, Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı planlanan ve büyük ulaşım projelerinden biri olduğu belirtilen Çağlayan Büyükdere Caddesi güzergahıyla entegre olacak. Proje tamamlandığında, Baltalimanı sahil yolunun Şişli-Çağlayan Kavşağı ile doğrudan ve kesintisiz bağlantısı sağlanacak.

ENKAZ BEDELİ KARŞILANDI

Bu çalışma kapsamında, bölgede bulunan ve yıkımına karar verilen 62 yapının enkaz bedeli olarak bankaya 3.5 trilyon lira yatırıldı. Büyükşehir Belediyesi, yıkılacak 62 binanın sahiplerinden isteyene Kağıthane Güzeltepe’deki Sosyal Konutlar’dan 4’te 1’i peşin, geriye kalanı 60 ay vadeli olarak daire tahsis etti. Bina sahiplerinden 49’una anahtar teslimi yapılırken, 7’si ise “daire istemediğini” bildirdi, 6 bina sahibi de başvuruda bulunmadı.

kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2004 Çarşamba 11:40:38
Güncelleme :13 Ekim 2004 Çarşamba 11:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?