23
Mayıs
2024
Perşembe
SARIYER - İSTANBUL

Dört nala işe gidiyor

Kilyos'ta bir genç, masrafsız olduğu için işe atla gidip geliyor. Cüneyt Arkın’ın bazı filmlerinde de kullanılan "Cesur" isimli atından bir an olsun ayrılmayan genç, zaman zaman trafiği tehlikeye düşürüyor.

Kilyos’ta ata binme eğitimi veren Selçuk Ereğiten isimli genç, taksi ve dolmuşlara para yetiştiremeyince ulaşım için farklı bir yöntem seçti.

Ereğiten, bir zamanlar Cüneyt Arkın’ın filmlerinde kullanılan "Cesur" isimli atı sahiplenerek, işe "Cesur"la gidip gelmeye başladı. Her gün, Beyoğlu’ndaki evinden Kilyos’a atla gidip gelen Ereğiten, atın günlük masrafının çok az bir miktar tuttuğunu söyledi.

Maddi açıdan rahat olduğu için bu yolu seçtiğini ifade eden Ereğiten, "Benzin yok, masraf yok. Bu şekilde işe gidip gelmek çok uygun oluyor. Benim gibi birkaç arkadaşım daha bu yöntemi kullanıyor" dedi.

Atıyla, trafiğin yoğun olduğu Maslak yolunu kullanarak Kilyos’a doğru her gün gidip gelen Selçuk Ereğiten, zaman zaman trafiği tehlikeye düşürdü. Araç sürücüleri ise, korna çalarak muhtemel kazaları önlemeye çalıştı. Çevredeki vatandaşlar da, yoğun trafikte araçlarla birlikte dört nala ilerleyen atı meraklı gözlerle izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 15:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?