18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIYER - İSTANBUL

Jandarmadan nefes kesen operasyon

Arkadaşlarıyla mantar toplamak için gittiği Belgrad Ormanları'nda 13 saat boyunca kaybolan şahıs, jandarma tarafından iz takip köpeğinin de katıldığı nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.

İsmail Karadeniz (45), önceki gün saat 17:00 sıralarında Belgrat Ormanı Neşesuyu mevkiine mantar toplamaya gitti. Bir süre grupla birlikte mantar toplayan Karadeniz, saat 18:00 sıralarında ormanın derinliklerine girdi.

Karadeniz, geldiği yolu çıkaramayınca kayboldu. Hava kararana kadar çıkış yolu bulmaya çalışan Karadeniz, ormanda vahşi hayvan seslerini duyunca korkup bir ağaca çıktı. Bir süre yardım gelmesini bekleyen Karadeniz, daha sonra cep telefonuyla "156 Jandarma İmdat" telefonunu aradı ve karşısına çıkan görevliye, "Belgrad Ormanı içinde kayboldum. Şu an nerde olduğumu bilmiyorum" diyerek yardım istedi.

Karadeniz'den yakınlarının telefonunu da alan görevli, durumu üstlerine bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı jandarma ekipleri, ilk iş olarak Karadeniz'in ailesini aradı ve giydiği bir kıyafeti istedi.

Ailenin getirdiği kıyafeti, Alman kurdu cinsi 'Dissam' adlı iz takip köpeğine koklatan jandarma timi, orman içinde arama-kurtarma çalışması başlattı. Bu arada tim komutanı da Karadeniz'le telefon irtibatına geçerek, korkmamasını tembihledi, jandarmanın ormanda arama başlattığını söyleyerek moral vermeye çalıştı.

Jandarma ekipleri, bir yandan Karadeniz'e seslenip, bir yandan düdük çalarak ona ulaşmaya çalışırken, Dissam adlı özel eğitimli köpek de kokudan hareketle talihsiz adamı bulmak için uğraştı. Karadeniz, yaklaşık 13 saat sonra, tırmandığı ağacın üzerinde bitkin ve perişan bir halde bulundu. Maslak'taki İl Jandarma Alay Komutanlığı'na götürülen İsmail Karadeniz, karnı doyurulup ilk tedavisi yapıldıktan sonra ailesine teslim edildi.

Geçirdiği korku dolu dakikaları gazetecilere anlatan İsmail Karadeniz, ormanda tek başına çok korktuğunu söyledi. Kabus dolu anlar yaşadığını ve kurtulmasını jandarmaya borçlu olduğunu söyleyen İsmail Karadeniz, "Mantar toplarken kayboldum. Jandarmanın telefonunu biliyordum. Çünkü Ben de askerliğimi jandarma olarak yaptım. Cebimde bir sakız vardı. O sakızı çiğneyerek susuzluğumu gidermeye çalıştım. Ümidimi kestiğimde jandarma beni buldu. Beni aileme kavuşturdukları için onlara minnettarım. Komutanla konuşurken, jandarmanın ormanda olduğunu duyunca içim rahat etti" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 14:12:43
Güncelleme :30 Haziran 2005 Perşembe 14:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?