22
Mayıs
2024
Çarşamba
SARIYER - İSTANBUL

Sabıkalı şehir magandaları

Sarıyer'de yol verme kavgası yüzünden bıçakla kovaladıktan sonra denize attıkları İbrahim Doğan ve ağabeyini kurtarmak isterken boğulan Soncay kardeşlerin zanlıları suç makinası çıktı.

İki kardeşi vahşice ölüme gönderen trafik magandalarından Bahadır Keskin'in bıçakla yaralama meskun mahalde ateş etme, fuhuş, darp ve ruhsatsız silah kullanma kanuna muhalefet suçlarından 10 ayrı sabıka dosyası, Akın Alabur'un ise bıçakla adam yaralama ve darp suçlarından sabıkası oldukları öğrenildi.

Cinayet büro amirliğinde ifade verme işlemi tamamlanan zanlılar Akın Alabur, Bahadır Keskin ve eşi Handan Keskin adam öldürmek suçundan adliyeye gönderildi. Emniyet çıkısında polis otosuna bindirilmeye çalışan trafik magandaları görüntü alan gazetecilere "Ben maganda değilim" diyerek tekme attı.

Sarıyer'de iki kardeşin boğulmasına neden olan trafik magandaları Akın Alabur ve Bahadır Keskin sabıkalı çıktı. Kireçburnu'nda geçtiğimiz cumartesi gecesi meydana gelen olayda trafikte tartıştıkları İbrahim Doğan'ı, Akın Alabur ile eniştesi Bahadır Keskin dövdükten sonra bıçakla kovalayıp denize atmıştı. Ağabeyini kurtarmak isteyen Soncay Doğan'da polisten yardım isteyip denize atlamış ama iki kardeş de boğazın soğuk sularında can vermişti.

Olaydan sonra görgü tanıklarının verdiği bilgi üzerine polis, zanlıların otomobillerinin plakalarından kimliklerini belirleyerek Akın Alabur, Bahadır Keskin ve eşi Handan Keskin'i Kağıthane Gültepe'de gözaltına almıştı.

SABIKALI ÇIKTILAR

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde ifadelerine başvurulan zanlılar sabıkalı çıktı. Elindeki bıçakla İbrahim Doğan'ı kovalayan Bahadır Keskin'in bıçakla yaralama, meskun mahalde ateş etmek, fuhuş, darp ve silah kullanma kanuna muhalefetten 10 ayrı dosyadan polise gelişinin olduğu ortaya çıktı. Diğer zanlı Akın Alabur'un ise bıçakla yaralama ve darp suçlarından polise geliş kaydının olduğu öğrenildi.

DENİZE ATMADIM, DÜŞTÜ

Zanlılardan Bahadır Keskin, "Akın'ı darp edilirken görünce, otomobilimde bulunan bıçağı alıp, üzerlerine yürüdüm. Bu sırada birisi kaçmaya başladı. Kaçarken, denize düştü. bıçaklayıp, denize falan atmadım. Denize düştüğünü görünce biz olay yerinden ayrıldık" diye ifade verdiği öğrenildi. Bu arada Adli Tıp Kurumu'ndan gelen ilk ölüm raporunda ölen kardeşlerin vucutlarında delici ve kesici alet izine rastlanılmadığı belirtildi.

İfade verme işlemleri tamamlanan şahıslar daha sonra Sarıyer Adliyesine gönderildi. Adliyeye gönderildikleri sırada polis otomobiline bindirilmeye çalşan magandalar görüntü almaya çalışan gazetecilere "Ben maganda değilim" diyerek tekme attı.
Sabah
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 16:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aykut durak IP: 88.239.129.xxx Tarih : 29.03.2007 13:30:23
böyle insanları asmak lazım bikacını asıp türkiye ibret alır hiç degil se