20
Mayıs
2024
Pazertesi
SARIYER - İSTANBUL

Sakıp Sabancı'nın adı caddeye verildi

Sakıp Sabancı Müzesi’nin de yer aldığı Emirgan’daki İstinye Caddesi’nin adı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Sakıp Sabancı’nın ailesinin de katıldığı törenle "Sakıp Sabancı Caddesi" olarak değiştirildi.

Sabancı Müzesi önünde düzenlenen törende konuşan Topbaş, "sanayici ve işadamları ile halkın gönlünde taht kurmuş olan bir insanın adını bu caddeye vermekten duyduğu mutluluğu" dile getirerek, "Maddi imkanlarınız olabilir ama insanların gönlünde taht kurmak kolay değil" dedi.

Sakıp Sabancı’nın böyle bir insan olduğunu vurgulayan Topbaş, anısını yaşatmak için adını, bir süre yaşadığı Atlı Köşk’ün de bulunduğu caddeye vermeyi kararlaştırdıklarını bildirdi. Topbaş, "İnşallah burada bu güzellik sonsuza kadar yaşamaya devam eder. Taksim’de de, Sakıp ağamızın adına bir müze oluşturacağız" diye konuştu.

Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı da, "Allah rahmet eylesin. Hepimizin yüreğinde yaşayacaktır. Daha önce İstinye Caddesi olan bu caddenin ismini değiştiren kadirşinas İstinye halkına ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Onun da ruhunun şad olduğuna inanıyorum ve bu olayı hissetmesini diliyorum. Hiçbir zaman yeri doldurulmayacak eşimi, bu vesileyle tekrar anıyorum" dedi.

Bu arada Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye müzakere tarihi vermesine ilişkin görüşlerinin" sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımıza, Sayın Dışişleri Bakanımıza teşekkür etmemiz lazım. Emeği geçen herkese Türk halkı olarak şükran borçluyuz. Bugünden itibaren Türkiye’de her şey daha iyiye gidecek."



Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2004 Pazar 09:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?