18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIYER - İSTANBUL

Sarıyer Tünel projesi yatırımı yıl sonunda tamamlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 12 kilometrelik Sarıyer Tüneli’nin 2 ay içersinde tamamlanacağını ve tünelin Rumeli Kavağı Deresi’ne kadar uzatılacağını açıkladı. Tünellerin inşasında kazı yapılmadan yeraltından işlenen ’Boru İtme’ metodunun kullanıldığını hatırlatan Kadir Topbaş, yatırımın yıl sonuna kadar tamamlanacağının müjdesini verdi.

Gazetecilere tünel ve atıksuları toplama çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Topbaş, 12 kilometrelik Sarıyer Tüneli’nin 2 ay içersinde tamamlanacağını ve tünelin Rumeli Kavağı Deresi’ne kadar uzatılacağını açıkladı. Tünellerin inşasında kazı yapılmadan yeraltından işlenen ’Boru İtme’ metodunun kullanıldığını hatırlatan Kadir Topbaş, yatırımın yıl sonuna kadar tamamlanacağının müjdesini verdi. Mimar Topbaş, "Bütün bu yatırımların sebebi, yıllar öncesinden başlayan plansız yapılaşmadır. Yıl sonuna kadar tamamlanacak bu yatırımla, Avrupa Yakası’ndan İstanbul Boğazı’na atıksular atılmayacak. Bu yakanın bütün atıksuları toplanarak Baltalimanı arıtma tesisine sevkedilecek. Arıtma tesisinde arıtılacak atıksular, 70 metre derinliğinde ve 300 metre açıktan İstanbul Boğazı’nın dip akıntısına verilerek çevreye zarar vermeden uzaklaştırılacak. Yıl sonuna kadar Avrupa Yakası’ndan İstanbul Boğazı’na arıtılmamış atıksu akmayacak. Böylece İstanbul Boğazı, İstinye ve Büyükdere Tarabya Koyu ile Marmara Denizi’nde oluşan deniz kirliliği önlenecek.’’ dedi.

Yatırımın maliyeti 130 trilyon lira...

Gezi sonrası Başkan Kadir Topbaş’ı ve basın mensuplarını Sarıyer Tünelleri’ndeki çalışmalar hakkında bilgilendiren İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur da 2 ay içinde tamamlanacak tünelin 70 trilyon liraya malolacağını belirtti.

Çodur, Sarıyer Tüneli’nin Rumeli Kavağı’na kadar uzatılacağını ve yatırımın toplam maliyetinin bağlantılarıyla birlikte 130 trilyon lirayı bulacağını da sözlerine ekledi.

İSTANBUL/KENTHABER
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 14:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?