23
Mayıs
2024
Perşembe
SARIYER - İSTANBUL

Sarıyer'de çile bitiyor

Yaklaşık 2,5 yıl önce başlayan ve Sarıyerliler için büyük sıkıntılara yol açan ‘Sarıyer Deresi Islahı İnşaatı ‘prestij cadde’yle son buluyor. Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erden ile birlikte çalışmaları yerinde takip ederek sorunun çözümü noktasında Erden’den söz aldı.

Yaklaşık 2.5 yıl önce başlayan ‘Sarıyer deresi ıslahı inşaatı’ ile ilgili Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün’ün daveti üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erden ve beraberindeki Büyükşehir ekibiyle birlikte Sarıyer Belediyesi Başkanlık binasında bir toplantı yapıldı. Toplantı sonrası Sarıyer Şehit Mithat Yılmaz Caddesini birlikte gezerek yüklenici firmadan bilgiler alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erden ve Başkan Yusuf Tülün önemli projelerin gerçekleşeceği yerle ilgili yerinde tespitlerde bulundular.

Başkan Tülün ‘özellikle Sarıyer’deki dere ıslah çalışması ve cadde düzenlemeleri 2,5 yıl önce başladığında plan ve program yapılmamış, ilgili kurumlarla ortaklaşa proje yürütülmediği için öncelikle Sarıyer’de ve sonrasında tüm İstanbul burada büyük sıkıntılar çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın da talimatları ve bizlerin gayretleriyle bu caddenin prestij cadde haline gelmesini hedefledik.’ dedi. Caddenin altyapıyla alakalı çalışmalarının bittiğini der dile getiren başkan Tülün,’ üstyapıyla ilgili yüklenici firma çalışmalarına başladı ancak bu kez çekilen sıkıntıyı bizzat bildiğimiz için planlı ve programlı gidecek’ diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erden ise özellikle caddenin altyapısıyla birlikte en hızlı biçimde bitmesi için gerekli talimatları vererek yüklenici firmaları uyardı.

Aynı ekip daha sonra mahkeme kararı ile yıkım emri çıkan Sarıyer Balıkçılar Çarşısı’nda balıkçıları ziyaret etti. Balıkçılarla sohbet eden Erden ve Başkan Tülün, üzüntülerini dile getirerek bu konuda ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 11:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?