18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIYER - İSTANBUL

Sarıyer'de karma sergi

Sarıyer Belediyesi El Sanatları Kurslarının yıl sonu karma sergisi görücüye çıktı. Sergide Türk işi Nakış, Takı Tasarımı, Ahşap ve Kumaş boyamadan oluşan birbirinden güzel eserler Sarıyerlilere sunuldu. İkinci sergide de minik eller yöresel kıyafetle hamur açtı.

Sarıyer Atatürk Anıtı önünde kurulan çadırda görücüye çıkan serginin açılışını Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, Sarıyer Kaymakamı Yaşar Gül ile birlikte yaptı. Başkan Tülün, eserlerin sergilenmesi için sürekli bir binanın tahsis edileceğini söylemesi üzerine kursiyerlerin alkış yağmuruna tutuldu. Sarıyerlilerin bu tür güzellikleri her zaman bu binada görebileceklerini söyleyen Başkan Tülün, “Türk insanının her zaman üretken olduğunu bir kez daha göstermenin mutluluğunu yaşattınız. Kurslarımız devam edecek. Amacımız iş hayatına ve aile geçiminize katkıda bulunmak. “ dedi.

Sarıyer Atatürk Anıtı önünde kurulan çadırdaki ücretsiz sergi Pazar gününe açık kalacak. Sergilenen eserleri arzu edenler satın alabilecekler.

Belediyenin İstinye Ek Hizmet Binası’ndaki kursiyerlerinin el sanatları da Recaizade İlköğretim Okulu’nda sergilendi. Başkan Tülün ve Kaymakam Gül’ün gezdiği sergide kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çekildi. Bu arada hamur açan ve yöresel kıyafet giyen küçük kız büyük ilgi gördü.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber-İstanbul
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 12:45:40
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 13:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?