19
Mayıs
2024
Pazar
SARIYER - İSTANBUL

Sarıyer'de Özel Harekat operasyonu

Aralarında uzun zamandır husumet bulunan iki grup arasında dün gece 02.00 sıralarında kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine ’Muşlular’ olarak bilinen Halil Oğuz, Marif Mutlu, Orhan Tolu ve Müfit Durmuş, esrar satıcısı olduğu iddia edilen bir kişinin evini kurşunladı. Silah sesleri üzerine olay yerine gelen polis ekiplerini gören zanlılar, polise ateş açtı. Kısa süreli çatışmanın ardından kaçan şahıslar, Çayırbaşı Mezarlığı’na saklandı. Olaya müdahale eden polis ekipleri, telsiz anonsuyla takviye ekiplerin gönderilmesini istedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birçok birimden ekipler olay yerine gelerek mezarlığın çevresini sardı.

Saatlerce mezarlıkta gizlenen zanlılar, "Bizim sizinle işimiz yok. Buradan çıkmamıza izin verirseniz ateş açmayacağız" diyerek polisle pazarlık yapmaya çalıştı. Ancak teklifleri kabul edilmeyen şahıslar, polislere doğru ateş açtı. Bu sırada mezarlık içinde yine çatışma yaşandı. Çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı.

Daha sonra olaya Özel Harekat Timleri müdahale etti. Özel kıyafetlerini giydikten sonra mezarlığa operasyon düzenleyen timler, zanlılara "Canınıza zarar gelmesini istemiyorsanız teslim olun" şeklinde uyarıda bulundu. Ancak şahıslar uyarıları dinlemedi.

Bu sırada yakalanacağını anlayan Marif Mutlu adlı şahıs, mezarlık etrafındaki tel örgüleri aşarak kaçmaya çalışırken, burada bekleyen polisler tarafından yakalandı. Mezarlık içinde saklanan Halil Oğuz, Orhan Tolu ve Müfit Durmuş, Özel Harekat Timleri’nin çalışmasıyla yakalanarak etkisiz hale getirildi. Böylece yaklaşık 4.5 saat süren operasyon sabah saat 06.30 sıralarında son buldu.

Yakalanan şahısların üzerlerinde yapılan aramalarda, 3 adet tabanca, 1 adet otomatik tüfek ile cep telefonları ele geçirildi. Zanlıların 19 ayrı suçtan arandıkları ve çok sayıda silahlı kavga olayına karıştıkları belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2004 Salı 09:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?