19
Mayıs
2024
Pazar
ŞİLE - İSTANBUL

150 yıllık deniz feneri, müze oldu

İstanbul’un Şile İlçesi’nde 1858-1859 yılları arasında inşa edilmiş olan ve o günlerden bugüne kadar Karadeniz’de seyreden gemilere ulaşım kolaylığı sağlayan deniz feneri, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla düzenlenen bir törenle, müze olarak hizmete girdi.

Törende bir konuşma yapan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, "Kıyı Emniyeti Gemi Kurtarma Müdürlüğü’nün çalışmaları neticesinde oluşturulan bu deniz feneri müzesini, Şile’ye yapılmış en önemli yatırımlardan biri olarak değerlendirmek istiyorum. Çünkü sayın Bakanım’dan rica ettiğimde bizleri kırmadılar. ’Şile bir turizm ilçemizdir, bunu değerlendireceğim’ dedi ve bu güzel ana kavuşmaktan onurluyum" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, "Şile Feneri’ni deniz müzesi olarak bugün Şileliler’in hizmetine sunmaktan keyif alıyorum. Çünkü Şile Feneri, adını dünyaya duyurmuş, Türkiye’nin birinci, dünyanın ikinci büyük Deniz Feneridir. Bakanlık olarak Şile Feneri’nin pilot fener olarak Seçtik ve Şile Turizmin hizmetine sunduk" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 17:18:07
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 12:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?