19
Mayıs
2024
Pazar
ŞİLE - İSTANBUL

18. Şile Bezi Festivali başladı

İki gün devam edecek olan festival kapsamında, fotoğraf sergileri, Şile Bezi sergileri ve Modacı Erol Albayrak’ın hazırladığı Şile Bezi defilesi davetlilerin beğenisine sunuldu.


Festivalin açılış gecesinde, modacı Erol Albayrak’ın hazırladığı ve ünlü mankenlerin görev aldığı defile büyük ilgi gördü. Defileyi, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Şile Kaymakamı Erdoğan Ülker birlikte izledi. Defileden sonra, spiker Tuna Huş ile karşılaşan Başkan Topbaş, geçirdiği rahatsızlıktan dolayı Huş’a geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, "Sizler gibi usta yorumculara, bizlerin çok ihtiyacı var. Sizin yanınızdayım. Şile Bezi Şenlikleri’nde sizleri sağlıklı olarak görmekten mutluyum" dedi.


Şile’nin adını dünyaya duyuran bezine, Şile’nin sahip çıktığına değinen Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, "Şile bir kültür ve sanat merkezidir. İşte bizde yıllardan beri bezimizin adını verdiğimiz Şile festivallerini, bu yıl iki gün gibi kısa bir zamana sıkıştırdık. Şile Bezi Kültür ve Sanat Şenliği, önümüzdeki yıl ’Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Şenliği’ adı altında yapılacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 17:43:26
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 12:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?