18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞİLE - İSTANBUL

Deniz otobüsü seferleri başladı

Şile’ye deniz otobüsü seferleri bugün başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl Şile’yi ziyaretinde bir yıl içinde Şile’ye deniz otobüsü seferlerinin başlayacağı sözünü vermişti. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yapılan çalışmalar sonunda, Bostancı - Yenikapı - Üsküdar - Şile deniz otobüsü seferlerini bugün başlattı.

İlçeye deniz otobüsü seferlerinin başlaması dolayısıyla, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, İtfaiye Daire Başkanı Köksal Tandıroğlu ve vatandaşların da katılımıyla bir tören düzenlendi. Bostancı’dan hareket eden gemi, Üsküdar ve Yenikapı iskelelerine uğrayıp Şile’ye ulaştı. Bu mesafeyi yaklaşık 2 saatte tamamlayan deniz otobüsünün tam jeton fiyatı 15 YTL, öğrenci fiyatı ise 10 YTL.


Şile’ye vatan protokol heyetine ilçe vatandaşları alkışlarla karşıladı. Sahilde halka hitap eden Topbaş, "Burada yaşayan insanlarımızın da en medeni hizmetleri alması için çalışıyoruz. İstanbul’a gelişmiş ülkelerdeki hizmetleri nasıl getirebiliriz, bunu düşünüyoruz ve projelendiriyoruz. Biz ekip olarak söz verdiğimiz şeyi yaparız, halkımızın duygularıyla asla oynamayız ve oynatmayız” dedi.

Şile’ye kısa zamanda doğal gaz getirdiklerini, "50 ilçeye 50 park" projesi çerçevesinde bir park yaptıklarını belirten Topbaş, deniz otobüsü seferlerinin talep doğrultusunda ilerde daha da sıklaştırılacağını söyledi. Topbaş, Şile kalesinin restore edileceğini, Şile dolgu alanının rekreasyon alanı haline dönüştürüleceğini ve Şile bezini çeşitli etkinliklerle ve satış yerleriyle dünyaya tanıtacaklarını kaydetti. Ayrıca sahil güvenlik kurtarma ekibi oluşturarak boğulmaların önüne geçeceklerini söyledi. İlçenin köylerinde tarımı destekleyerek, tahıl ürünlerini Halk Ekmek vasıtasıyla doğal ekmeğe dönüştüreceklerini sözlerine ekledi.

Törende konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve Şile Kaymakamı Erdoğan Ülker ilçede gerçekleştirilen dev hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.




Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 15:42:51
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 17:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?