22
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞİLE - İSTANBUL

Geyikler, Ata'nın çiftliğinde

Hollanda’dan ithal edilip gümrükte "mevzuata takıldığı" için bir aydır tutsak hayatı yaşayan 5 geyik nedeniyle oluşan kamuoyu tepkisi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Bakanlık, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Genel Müdürlüğü’nü görevlendirdi. AOÇ Genel Müdürü Mehmet Emin Güzel, "Geyikler, bugün çiftliğimizin sakinleri arasına katılacak. Onlara çok iyi bakacağız" dedi.

ŞİLE’deki özel bir hayvanat bahçesi için Hollanda’dan ithal edilen, ancak "deli dana hastalığı" nedeniyle çıkarılan mevzuata takıldıkları için bir aydır gümrükte tutulan geyikler, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Tarım Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü, geyikleri alması için Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Genel Müdürlüğü’nü görevlendirdi. İstanbul Yenibosna Gümrük Müdürlüğü’nde tutulan beş geyik için AOÇ, İstanbul’a araç gönderdi. Geyiklerin bugün AOÇ Hayvanat Bahçesi’nin diğer sakinleri arasına katılmaları bekleniyor. AOÇ Genel Müdürü Mehmet Emin Güzel, "Onlara en iyi şekilde bakarak kaybettikleri kiloları kısa zamanda geri aldıracağız" dedi.

İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi İç Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Dodurka, Zooteknik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan ve Hayvan Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kahraman’dan oluşan bir ekip, dün Güneşli’de DHL kargo şirketinin deposunda tutulan geyikleri sağlık kontrolünden geçirdi. Prof. Dodurka, "Sağlık durumları gayet iyi, kondisyonları iyi. Çok önemli bir zayıflama yok" dedi. İstanbul’da günümüz Türkiye’sine yakışmayan bu görüntülerin ortaya çıkması üzerine İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak’ın Veterinerlik Fakültesi bünyesinde bir komisyon kurulması için talimat verdiğini belirten Prof. Dodurka, "Hayvanlar kaldığı sürece beslenme ve sağlık kontrolleri her gün yapılacak" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 13:44:28
Güncelleme :10 Kasım 2007 Cumartesi 13:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?