16
Mayıs
2024
Perşembe
ŞİLE - İSTANBUL

Kentsel Tasarım Projesi

Şile Belediyesi, Üsküdar Caddesi Kentsel Tasarım Projesi çalışmalarına devam ediyor.

1. etap çalışmalarına 18 Eylül günü başlanırken, 6 ayrı etaptan oluşacak çalışmalar sonunda Üsküdar Caddesi Şile’ nin en prestijli caddesi haline dönüşecek 1. etap çalışmaları Şile Tekstil Meslek Lisesi ile Belediye Meydanı arasındaki bölümde yürütülüyor. Bu bölümün zemin alçaltma ve kaldırım çalışmaları bitirilmiş durumda. Bölümde kaldırımlar bir yandan yenilendi ve daha geniş hale getirildi bir yandan da aydınlatma için gereken alt yapı çalışmaları tamamlandı.

Üsküdar Caddesinde Şile için özel olarak tasarımlanan aydınlatma sistemi kullanılacak. Bunun için yeni aydınlatma sisteminin alt yapı çalışmaları sürdürülüyor. Çalışmalar Belediyemiz ile İSKİ, İGDAŞ, AYEDAŞ ve Telekom kurumları ile entegre bir şekilde devam ediyor. Kurumlar telefon, elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarını yeniliyorlar ve eksik bağlantıları tamamlıyorlar.

Çalışmalar Belediye Meydanının yeniden düzenlenmesini de içeriyor. 8 Ekimde başlanan 2.Etap çalışmaları ile Meydan temizlenerek yeni malzemeler, yeni aydınlatma sistemi ve yeni bir tören alanı anlayışı ile yeniden düzenlenecek.

Üsküdar Caddesi Kentsel Tasarım Projesi 3.Etap çalşmaları Belediye Meydanı ile Selvi sokak arasında, 4.Etap çalışmaları; Belediye binası ile Ihlamur sokak arasında, 5.Etap Ihlamur Sokak ile Çavuşoğlu sokak arasında, 6.Etap Çavuşoğlu sokak ile Terminal arasında, 7.Etap çalışmaları Bankalar önü Meydan çalışması olarak yapılacak.

şile belediyesi
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 11:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?