16
Mayıs
2024
Perşembe
ŞİLE - İSTANBUL

Şile'de doğalgaz konforu

İGDAŞ, 75 kilometre boru döşeyerek ve 13 milyon YTL harcayarak İstanbul’un Karadeniz kıyısındaki en uç ilçesi Şile’mize Doğalgaz götürdü. Terminal Meydanı’nda düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Muharem Karslı, Hüseyin Besli ve Mehmet Sekmen, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Şile Kaymakamı Erdoğan Ülker, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Vural, İGDAŞ Genel Müdürü Levent Tüfekçi ile çok sayıda vatandaş katıldı. (30.06.2006)


Törende konuşan AKP İstanbul Milletvekili Mehmet SEKMEN; “Biz seçim öncesi şilelilere belediye başkanımızı seçerseniz buraya, doğalgazında,alt yapının da ,üst yapının da bugüne kadar görmediğiniz hizmetlerin geleceğini ifade etmiştik.O gün verdiğimiz söz bugün gerçekleşmiş oluyor.Türkiye süper güç olacak artık Türkiye yi tutana aşk olsun” dedi.

İBB Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ; “Göreve geldiğimiz zaman bir ifade kullanmıştık; Artık dünyada ülkeler değil şehirler yaşıyor. Ve İstanbul uda bu yarışa sokacağımızı söyledik. Şu anda İstanbul dünyayla yarışmaktadır. İstanbul 21 adet Avrupa ülkesinden büyük bir kent. İşte bu kenti belediye başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve tüm personelimizle dünyayla yarıştırmak için çalışıyoruz.görevimiz ve aşkımız ve sevdamız bu kenttir. 365 gün 24 saat durmadan çalışıyoruz. Bu kenti dünyayla yarıştırmak için bir bir eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Ülkelerin kalkınmasında yerel yönetimlerin gücünün ne olduğu bilinciyle sayın başbakanımız parlamento ve meclisimiz yerel yetkileri artırmak suretiyle bize bu gücü verdiler. Bizde şimdi bu adımları atıyoruz. İstanbul 24 saat dünyaya açık özgür ve güvenli bir şehir. Çarşamba günü katıldığım bir canlı programda söylemediğim halde bu gün bir gazetede maalesef başkanda İstanbul un güvenli olmadığı ibaresini söylüyor duyunca çok üzüldüm.Bu benden kaynaklanmayan bir ifade. Kullandığım ifade şudur. İstanbul her şeye rağmen Avrupa kentlerinin bir çoğundan çok daha güvenli bir kenttir. İstatistikler bunu gösteriyor. Bir kentin yöneticisine ne kadar sahip çıkarsa yönetici o kadar başarılıdır. Burada en büyük görev medyaya düşüyor. Hatalarımız olabilir. Yunus un bir sözü var; Biz eğri dalın gölgeleriyiz, ama gölgemiz eğri düşmez. Biz başbakanımızın gölgeleriyiz, bizim gölgemiz eğri düşmez. Biz halkıyla bütünleşen insanlarız, hizmet anlayışımızın anlayışında bu yatıyor. Bir söz vardır yari güzel olanın gözüne uyku girmezmiş. Benim yarim İstanbul. Bir zamanlar personelimizin maaşını ödeyebilmek için sayın Sözen, Karayalçın hükümetinden borç para almak için Ankaralara giderdi bunu manşetlerden gördük. Bu gün 3,5 misli büyüyen şehirde ö.t.v.den gelirin yüzde 40 kesilmesine rağmen katrilyonlarca liralık hizmet yaptık. İSKİ’nin bu güne kadar yaptığı yatırım 2 milyar dolar civarında batan müesseselerdi, bunlar bugün Allah’a şükür hiçbir sıkıntı yok. Şilemizin 30 köyüne paket arıtma tesisi ihalemizi yaptık. Derin su deşarjı inşaatının temelini attık. Şile sahilleri artık kirlilikten kurtuluyor. 125 adet spor salonu inşaatı başlattık, 70 adeti bitti. Gençler ve çocuklar üzerinde bazı oyunlar oynanıyor. Bu bakımdan milletçe bunların önüne geçecek tedbirleri almak zorundayız.

Doğalgazı buraya getirmek için 13 milyon dolar harcandı. Bazı köylere çelik hat döşendi. Bu köylere de zamanı geldiğinde doğalgaz verilecek. Yalnız çelik boruyla kalmadık, çelik borunun yanına polietilen hatta çekildi. Çünkü bilişim çağındayız. Fiber optik kablo geçirerek iletişimi daha da hızlı hale getiriyoruz. Şile’nin alt yapısını komple değiştiriyoruz. Bu gün burada 60 km.lik çelik hat ve 60 km.lik polietilen çelik hat açılışını yapıyoruz. Bu İstanbul’un önemli bir kenti olan ve turizm açısından gelecek vaad eden Şilemiz için burada ki yaşam alanlarının çok daha farklı boyuta getirecektir. Özellikle hanımlar kömür taşıma ve kül atma derdinden kurtulacaklardır.doğalgazımız şilemize ve İstanbul’umuza hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu; “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Temmuz 2004 tarihinde ilçemize yapmış olduğu ziyarette Belediye Binamızın balkonundan siz hemşehrilerimize seslenirken “Şile’ye doğalgazı getireceğiz” sözünü vermişti. Başbakanımızın bu sözünden sonra geçen zaman içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş ve İGDAŞ Genel Müdürü Sayın Levent Tüfekçi ile yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde bugün İlçemiz Doğalgaza kavuşmuştur. Bu süreçte büyük fedakarlıklar yapan büyüklerimize sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.

Törende konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve beraberindekiler doğalgaz meşalesini yakarak Şile’yi ucuz, güvenli ve konforlu bir yakıt olan doğalgaza kavuşturmuş oldu. Başkan Kadir Topbaş, törenin ardından Şile esnafını ziyaret ederek doğalgaza abone olmalarını istedi. Daha sonra Şile Belediye Binası’na geçen Kadir Topbaş, burada vatandaşların abone kayıtlarını yaptı.

şile belediye
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 12:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?