18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

AKP Şişli adayı Divan:Şişli'nin dışı hoş içi boş

Mustafa Sarıgül'e yönelik eleştirilerde bulunan başkan adayı Muhsin Divan 'Şişli eski Belediye Başkanı olarak bölgede adının verileceği tek bir eser bile yok' dedi

 Muhsin Divan, partisinin seçimlerde en çok zorlanacağı ilçelerden biri olan Şişli'de zor bir göreve soyunduğunun farkında olduğunu söyledi. Şişli'nin diğer partiler tarafından çok başı boş bırakıldığını savunan Muhsin Divan, 'Şişli'ye yapılanların dışı hoş içi boş' dedi. Divan, şöyle devam etti:

BİNALARA KİMLİK KARTI

'Şişli'nin iki yüzü var. Birincisi Nişantaşı, Osmanbey gibi varlıklı merkezler. İkincisi ise Ayazağa gibi semtler. Tıpkı 'Lüküs Hayat' operetindeki gibi, o yerlerle Ayazağa arasında 200 yıllık sosyo-kültürel farklar var. Sarıgül, Şişli'nin arka semtlerine hep balık vermiş, balık tutmayı öğretmemiş. Bu bölgelerin Ümraniye, Bağcılar varoşlarından hiçbir farkı yok.' Başkan Sarıgül'e yönelik eleştirilerini 'Şişli'de eski belediye başkanı olarak, adının verileceği bir tek eseri yok' sözleriyle sürdüren Muhsin Divan, hizmet üretmeyip göstermelik organizasyonlar yapmakla itham ettiği Sarıgül için, 'teatral başkan' yakıştırması yaptı.

İstanbul'un olduğu gibi Şişli'nin de öncelikli sorunlarından birinin deprem olduğunu belirten Muhsin Divan, İTÜ ile birlikte Deprem Enstitüsü kurmayı planladıklarını söyledi. Şişli'de her binaya kimlik kartı vereceklerini anlatan Divan, şunları kaydetti: 'Binaları inceleyip sahiplerine yaptırmalarını sağlayacğız. Bunları da dünyadaki fonlardan karşılayacağız. 20 yıl vadeli sıfır faizli fonlar var. Bunları kullandıracağız vatandaşa.' AKP'den Belediye Başkan adayı olan Divan, Çiller döneminde DYP'den uzaklaştırılmıştı.

akşam
Yayın Tarihi : 11 Mart 2004 Perşembe 15:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?