18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Aşırı hız felaket getirdi

Maslak’ta meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Maslak’ta, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan ve savrulan bir araç, yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada, sürücü hayatını kaybederken, adeta hurda yığını haline gelen araçta sıkışan 2 kişi, itfaiye tarafından yaralı olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında yaşanan bir başka kaza ise korkuya neden oldu. Kaza anı kameralar tarafından da görüntülendi.

Kaza saat 03.30 sıralarında Büyükdere Caddesi üzerinde meydana geldi. Sarıyer istikametine giden ve soyadı belirlenemeyen Volkan adlı şahsın kullandığı 34 LNU 70 plakalı özel otomobil, 3. Kolordu Komutanlığı karşısında aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Savrulan araç, yol kenarındaki ağaca çarptı.

Kaza sırasında ağaç, aracın orta kısmını içe doğru büktü ve araç adeta hurda yığını haline geldi. Araç sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, yaralıların kurtarılması için itfaiye ve sağlık ekipleri seferber oldu.

İlk önce, durumu ağır olan Mete Demir adlı genç araçtan çıkarıldı. Demir’e, Çocuklar Duymasın adlı dizideki İsmail’ karakterini canlandıran İsmail Yağcı ve beraberindeki 112 Acil Servis ekibi müdahale etti.

Yaralı Demir sedyeye konulduğu sırada 2. bir kaza yaşandı. Kaza nedeniyle duraksayan bir kamyona, başka bir kamyon arkadan çarptı. İsmail Yağcı ve çevredeki vatandaşlar kaza nedeniyle büyük korku yaşadı. Araçlarından korku içinde çıkan kamyon sürücüleri, neye uğradıklarını şaşırdılar.

Daha sonra araç içinde sıkışan Salih Özdemir adlı şahsı kurtarmak için çalışmalara başlandı. Kafasını arka camdan çıkaran ve vücudunun neredeyse tamamı araç içinde sıkışık halde duran Özdemir’e boyunluk takıldı. Bir vatandaş, Özdemir’in kafasını tutarak ona destek verdi.

İtfaiye ekiplerinin yaralıyı kurtarması kolay olmadı. Ekipler, ağaçla bütünleşen aracı bölüm bölüm keserek yaralıyı sıkıştığı yerden çıkardı. Bu sırada, aracın delinen benzin deposundan yola dökülen benzin de, kıvılcımla parlama ihtimaline karşın, başka bir itfaiye ekibi tarafından sürekli yıkandı.

Yaralı Salih Özdemir, sedyeye konularak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Mete Demir’in durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Araçtan bira şişesi çıkması dikkat çekti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 13:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?