19
Mayıs
2024
Pazar
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Başkan Sarıgöl, Sivas gezisini değerlendirdi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gezilerinde her kesimden destek gördüğünü belirtti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Sivas mitinginden sonra kendisiyle ilgili eleştirilerine de yanıt veren Sarıgül, "Genel Başkan'ın benim hakkımda böyle bir şey söylediğine kesinlikle inanmak istemiyorum; şayet Sarıgül'e söz söylenmeye başlandıysa, bunda bir hayır vardır" dedi.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sivas'ta düzenlediği mitingi ve ziyaretlerini değerlendirmek için Büyük Otel'de gazeteciler ile kahvaltıda buluştu. Başkan Sarıgül, Sivas'ta çok iyi karşılandığını belirterek, "Sivas'ın seçilmesi önemlidir. Düşünün ki önemli bir risktir. Bu riski biz aldık. Siyasetçinin cesareti, yüreği ve inancı olacak. Riski alamayan da hiçbir zaman yola devam edemez. Ben isterim ki CHP'nin 80 öncesi en güçlü olduğu, 80 sonrası zayıfladığı olumsuzlukları silip, tek başına CHP'yi iktidara taşımak ve CHP'nin aldığı oyların toplamından fazla oy almasına yardımcı olmaktır. Bu nedenle Sivas'ta yaptığım çalışmalarımda herkesimden destek gördüm. Beni mahcup etmediniz" dedi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Sivas'ta miting düzenleyen Sarıgül hakkında, 'Ciddiyetinin önemi yok. İstediği kadar gezip konuşabilir, CHP'yi taşıyamaz ve kişiliksiz ve kimliksiz biri' şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Sarıgül, kendisinin, CHP'nin gelenek ve görenek ile disiplinini sonuna kadar özümsemiş biri olduğunu belirterek, "Sayın Genel Başkan'ın benim hakkımda böyle bir şey söylediğine kesinlikle inanmak istemiyorum. Şayet böyle bir olay var ve ölü bırakıldı, diri bırakıldı, Mustafa Sarıgül'e söz söylenmeye başlandıysa bunda hayır vardır" diye konuştu.
Sarıgül, Sivas mitingine CHP Genel Merkezi tarafından müfettiş gönderildiği iddiasına ise, "Bunu ben sizlerden duydum. Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Özpalat'ın geldiğini duydum. Miting kürsüsüne kendisini davet ettim ama kendisini göremedim. Artık müfettiş ve suçlamalar devri yok. Yapacağımız iş bütün Türkiye'yi dolaşmak, yurttaşlarımızın kalbi üzerine, sevgi üzerine dünyalar kurmak, takdirini almak. Demokratik ortamda müfettişlerle, soruşturmalarla halkın önünü kesmek asla ve asla mümkün değil. Artık CHP'de görev alan her üyenin müfettişlik görevi değil, Türkiye'nin her tarafından kapı çalması lazım, el sıkması lazım, giden yüzlerce oyun hesabını sorması lazım. Yapılacak ilk genel seçimlerde, CHP'yi tek başına iktidar yapacak olan havayı yakalama hesaplarını yapılmasıdır" şeklinde cevap verdi.
Sarıgül, bütün Türkiye'yi dolaşacağını ve halkın desteğini alacağını ifade ederek, "Kadro olayına gelince bizim çalışma anlayışımız var. Bunda ben yok, biz varız. Biz iyi bir takım kuracağız, takım olacağız ama iddiam; kazanan takım olacağız. Malubiyeti, başarısızlığı ve iktidarsızlığı asla kabul etmiyorum. Kazanan takım olacağız. Bu takım ve bu kadro CHP'nin gençlik ve kadın kollarında vardır. Fazla ileride aramak gereksiz. Yeter ki bu değerlere izin verelim. İddiam CHP'nin içinde ve dışında olan tüm arkadaşların bilgilerinden faydalanacağız" dedi.
Toplantı sonrasında Sarıgül, Sivas merkezdeki mülki amirler ve sivil toplum örgütlerini ziyarete gitti.
iha-şişli
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 12:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atilla IP: 88.238.63.xxx Tarih : 3.03.2007 15:43:22
sayın sarıgül bey bu şartlarla seçime gidilecekse avcılar bölgesinde sizin göstereceğiniz(belirleyeceğini z.işaret edeceğiniz) bağımsız adaya oy vermek istiyorum ????????????????? atilla aksaray 0532 215 78 18 aksi taktirde oy kullanmayacağım