17
Mayıs
2024
Cuma
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bedensel Engelliler Şişli'de buluştu

İstanbul’da Sakatlar Haftası nedeniyle biraraya gelen engelliler, yürüyüş yaptı. Şişli Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği’nin düzenlediği etkinlikler, engellileri buluşturdu. Şişli Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik kapsamında yaklaşık 20 bedensel engelli vatandaş, saat 10.00’da Harbiye Askeri Müzesi önünde toplandı.

Etkinliğe destek veren Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, engellilerle yakından ilgilendi. Grup, toplu halde Taksim’e doğru yola çıktı. Yürüyüş sırasında Başkan Sarıgül, tekerlekli sandalyesini iterek, özürlü bir bayana yardımcı oldu.

Sakatlar Haftası nedeniyle organize edilen 2. etkinlik ise, Galatasaray Lisesi önünde başladı. Türkiye Sakatlar Derneği’nin düzenlediği etkinlikte yaklaşık 200 bedensel engelli, ellerinde pankartlarla, "Türkiye engellilere sahip çıksın", "Sadaka değil, iş istiyoruz" şeklinde slogan atarak, Taksim’e yürüdü. Engellilerin eylemine, liseli öğrenciler de destek verdi. Grup toplu halde Taksim Meydanı’na gelirken, bedensel özürlü Metin Bozkurt, "Bir yıldır iş arıyorum; ama bulamıyorum. Özürlülerin işsizlik sorununa çözüm bulunmalı. Türkiye AB’ye girmeye çalışıyor; ama önce özürlülerin sorunlarını çözsünler" dedi.

Grup adına konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz ise, "Çözüm bekleyen sorunlarımız giderek büyüyor. 9 milyon sakat ve aileleriyle birlikte 27 milyon kişi zihniyet sakatlıklarıyla boğuşmak zorunda kalıyor. Ekonomik, toplumsal mağduriyeti önleyen, insan onuruna yaraşır bir yaşam için adım atılmıyor ya da yetersiz kalınıyor. İş bulmada, eğitimde, sağlıkta, sosyal güvencede, sosyal haklarda, toplu taşıma ve konutlarda, kentsel planlamada kabul edilmiyor, yaşamın kıyısına itiliyoruz. Türkiye, ekonomi yönetiminde dışa bağlı bir rota izliyor. Kaynaklarını faiz giderleri adı altında borç ödemelerine aktarıyor. Üretim, yatırım, istihdam ve kamu yararıyla birlikte her geçen gün sosyal devlet budanıyor. Haklarımız bile elimizden alınmak isteniyor" diye konuştu. Daha sonra Atatürk Anıtı’na çelen konuldu.

Bu arada, Şişli Belediyesi’nin organizasyonunda Harbiye’den yola çıkan grup da Taksim’e ulaştı. İki farklı grubun Taksim’de buluşmasının ardından Sakatlar Haftası toplu halde kutlandı. Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, özürlülere sahip çıkılması ve yaşamın kıyısına itilmemeleri gerektiğini söyledi.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 17:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?