18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

CHP'den Şişli'de 'Sevgi Yürüyüşü'

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Şişli Teşkilatı’nın seçim bürosunu binlerce kişinin katılımıyla açtı. Etkinlik kapsamında yürüyüş yapanlar, MHP’li bir grup tarafından protesto edildi.
Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşların oluşturduğu binlerce kişilik grup, öğlen saatlerinde Kurtuluş Meydanı’nda toplandı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün gelmesinin ardından kalabalık grup, toplu halde Şişli Meydanı’nda bulunan seçim bürosuna kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında polis ekipleri, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çevrede güvenlik önlemleri aldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşte renkli görüntüler yaşanırken, ellerinde bayraklar bulunan partililere vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.
MHP Şişli İlçe Teşkilatı önünden geçen grup, bu sırada balkona çıkan bir grup MHP’li tarafından protesto edildi. Sarıgül, tekbir getirerek yürüyüşü eleştiren MHP’lilere el salladı.

"YİNE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK"
"Sevgi Yürüyüşü" adı verilen yürüyüş, seçim bürosu önünde sona erdi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yerel seçim kampanyasını yürüteceği seçim ofisinin açılışını yaparak, kampanyadaki temel ilkeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Sarıgül, "29 Ekim’de, bir ilki gerçekleştirerek 250 bin yurttaşımızın katılımıyla Mecidiyeköy’den Taksim’e kadar yürüyerek, dünyanın en büyük bayrağını açtık. Bugün de bir ilke imza attık. Bir belediye başkan adayı ilk kez binlerce seçmeniyle birlikte yürüyüş yaparak seçim bürosu açtı, seçim kampanyasını başlattı. Allah bizi bu hayırlı yolda mahcup etmesin" dedi.
Görevde olduğu 5 yıldır haktan, hukuktan ve adaletten ayrılmadığını kaydeden Mustafa Sarıgül, "CHP kültürünün bana verdiği değerler doğrultusunda herkese eşit davrandım. Din, dil, bölge, kültür gözetmedim. Allah bize hayırlı olanı nasip etsin. Herkesin hakkını sonuna kadar koruyacağım" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2004 Pazartesi 15:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?