15
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Cowparade'lar 900 bin YTL'ye satıldı

İstanbul sokaklarını 3 aydır açık hava sergisine dönüştüren ''Cowparade'' inek heykellerinin satışından elde edilen 900 bin YTL, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), TEMA Vakfı ve Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneğine aktarıldı.

Sütaş'ın ana sponsorluğunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şişli Belediyesince düzenlenen ''Cowparade'' etkinliği, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki müzayedeyle sona erdi.

Müzayedenin açılışında konuşan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, ''Cowparade''nin inek geçidi anlamına geldiğini ifade ederek, ''Bu etkinlik, başladığı 1999 yılından bu yana bana kalırsa ilk kez asıl olması gereken yerde gerçekleştirildi. Buna 'inek evine döndü' de diyebiliriz. Çünkü Boğazın iki yakasındaki bu şehir, mitolojideki İO'nun evi, Bosforus ise yine mitolojide inek geçidi demektir. İO ve kız kardeşleri hepimize renkli, neşeli bir 3 ay geçirtti'' diye konuştu.

Etkinliğin, Türkiye'de toplumun süt ve süt ürünlerinin faydasını daha çok hatırlamasına imkan vereceğini, süt ürünlerinin beslenmenin daha büyük ve önemli bir parçası haline gelmesine katkıda bulunacağını umduklarını anlatan Yılmaz, etkinlik boyunca çocukların ineklere büyük ilgi gösterdiğini gözlemlediklerini söyledi.




Yılmaz, ''Eğer bu sevimli inekler, bir çocuğun bir bardak daha süt içmesini, bir kaşık daha yoğurt, bir parça daha peynir yemesini sağlamışsa, biz de hedefimize ulaştık demektir'' dedi.

Antik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam'ın yönettiği müzayedede, sanatçıların ellerinde ilginç şekillere giren 76 inek heykeli, 5 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Müzayedede satılan 76 inek heykelinden, AÇEV, TEMA ve Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneğine 900 bin YTL aktarıldı.

Etkinliğin ana sponsoru Sütaş, müzayedede toplam 15 inek heykeline 200 bin YTL ödedi. Müzayedede, sanatçı Ömer Uluç'un ''Lucy ve Kız Arkadaşları'' isimli ve iki inekten oluşan eseri, 30 bin YTL ile en yüksek fiyata alıcı buldu.

COWPARADE NEDİR?
Etkinlik ilk olarak 1998 yılında, İsviçreli Sanat Yönetmeni Walter Knapp ile heykeltıraş oğlu Pascal Knapp'ın projesi olarak sokaklarda görülmeye başlandı. Knapp'lar, inek heykellerini tasarlayıp üreterek, ilk etkinliği Zürih'te düzenledi. Cowparade'ye uluslararası ismini ise 1999 yılında Chicagolu iş adamı Peter Hanig verdi.

Yaklaşık 10 yıldır Paris, New York, Monaco, Moskova, Sidney, Tokyo ve Londra gibi dünyanın 55 büyük şehrinde düzenlenen etkinlik, 1 Ağustos-31 Ekim günleri arasında İstanbul sokaklarını süsledi.

İstanbul'da 150 sanatçının 185 inek heykeli 3 ay boyunca Harbiye'den Sultanahmet'e, Ortaköy'den Bebek'e en hareketli noktalarda sergilendi. Bu zamana kadar yapılan etkinliklerin sonunda sergilenen inek heykelleri satılarak, geliri hayır kurumlarına aktarıldı.

...
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 19:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?