19
Mayıs
2024
Pazar
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Haberdar'a Bakan desteği

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Amsterdam'da meydana gelen uçak kazasının ardından yapılan eleştirilere tepki göstererek, "Pilotlarımız kahramanca vatandaşların hayatını kurtardı ve şehit oldu, çekemeyenler buna bile bir şey uydurdular" dedi.

Bakan Yıldırım, AK Parti'nin Şişli Belediye Başkan adayı Emin Haberdar ile birlikte Erzincan'ın Boyalıköy Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. Kahvaltının ardından konuşan Haberdar, "Sünübeli geçidinin yapılmasında sayın bakanımızın büyük emekleri oldu. Ben de buna aracı olduğum için çok mutluyum. Şimdi Şişli Belediye Başkan adayıyım. İnşallah belediye başkanı olacağım. Şişli'de sıkıntılar ve ödeme sorunları var. Belediye başkanı olursam eğer bunların hepsini çözeceğiz" dedi.

Bakan Yıldırım ise bir Erzincanlı olarak, kalbinin her zaman köyünde olduğunu söyledi. 2003 yılında iktidara geldikten sonra Türkiye'yi rantiyeden şantiyeye çevirdiklerini belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Su ve yol medeniyettir. Biz bu medeniyetten geldik. Doğudan batıya, kuzeyden güneye suyu da yolu da götürdük. Bölünmüş yollar yaptık. Dün Eskişehir'de bir vatandaş önümü kesti ve boynuma sarıldı. 'Çok sağolun' diye beni kucakladı. Türkiye'nin tıkanan damarlarını açtık. 15 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Projelerimizle ulaşmadığımız yol kalmadı. Atatürk'ün söylediği gibi Türkiye'yi demir ağlarla ördük. 2003'ten 2009'a kadar 107 kilometre demiryolu yaptık" dedi.

Yıldırım, havacılıkta dünyada yüzde 5 büyüme olurken, Türkiye'de bu oranın 53.5'e ulaştığını söyledi. Kendilerini çekemeyen bazı kesimler olduğunun altını çizen Binali Yıldırım, "Bir uçak kazası oldu. Bu çekemeyenlere gün doğdu. Pilotlarımız kahramanca vatandaşların hayatını kurtardı ve şehit oldu. Çekemeyenler buna bile bir şey uydurdular. Türkiye çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacaktır" şeklinde konuştu.

Yerel seçimlere de değinen Bakan Yıldırım, AK Parti'nin Şişli adayı Emin Haberdar'a tam destek verdi. Yıldırım, "Şişli'de bu seçimler için yollara düştük. Şişli'de Emin Haberdar kardeşimizi aday gösterdik. Kendisini destekliyoruz ve seçileceğine inanıyoruz" dedi.
Kahvaltının ardından Bakan Yıldırım, Haberdar ile birlikte esnafı ziyaret etti. Esnafla bir süre sohbet eden Yıldırım, Haberdar için destek istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 17:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevgi günebakan IP: 85.102.185.xxx Tarih : 5.03.2009 16:09:45

Artık Şişli'de gerçek hizmet görme zamanı geldi. binali yıldırım bey'in yaptıklarını her aman takdir ettim. onun desteklediği birçok şeye de sempati ile bakıyorum. emin haberdar 'ın şişlide güzel şeyler yapma olasılığı çok büyük. en azından her şey şimdikinden çok daha iyi olacaktır, eminim...