24
Mayıs
2024
Cuma
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Hastane ihalesinde silahlar konuştu

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bilgi işlem ihalesine girmek isteyen 2 şirket arasında yaşanan sözlü tartışma, kavgaya dönüşünce silahlar konuştu. Hastane önündeki silahlı kavgada, 2'si hastane görevlisi 5 kişi yaralandı.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 700 milyarlık bilgi işlem ihalesine girmek isteyen Ekspres ve Jetten firmaları yetkilileri arasında kavga çıktı. Hastanenin Radyoloji Kliniği önünde bir araya gelen iki şirketin elemanları ilk önce tartıştı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, 4 aydır hastanenin bilgi işlem işlerini yürüten Ekspres firması elemanlarından kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişiler, silahlarını kullandı.

Olayda Jetten firması çalışanlarından Yakup Girebi, Şahin Mercan, Şiyar Mercan ile hastane görevlileri Tevfik Karaca ve Mustafa Bağdatlı yaralandı. Tevfik Karaca ve Mustafa Bağdatlı'nın sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken, Jetten firması elemanları Şahin Mercan, Şiyar Mercan ile Yakup Girebi'nin sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Olaydan sonra, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Jetten firması yetkilisi Ramiz Mercan, "Biz buraya ihaleye teklif vermek için gelmiştik. Bize kaba kuvvet gösterdiler. Burası bizim mekanımız diyerek, bizim ihaleye girmemizi engellemeye çalıştılar. Sonra silahlarını kullandılar" dedi. Mercan, daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Öte yandan, Ekspres Firması'nın yöneticisi olan Adil Erkoç'un olayı azmettirdiği iddia edilirken, aynı firmanın daha önce Haydarpaşa Numune Hastanesi ve GATA'nın ihalelerine girdiği ve bu tarz olaylara karıştığı belirtildi.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 14:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?