24
Mayıs
2024
Cuma
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Hırsız vatandaşla polisi karşı karşıya getirdi

Şişli'de girdiği bir evde yakalanan hırsız, ev sahibi vatandaşlar ile polisleri karşı karşıya getirdi. Vatandaşların "Onu neden koruyorsunuz?" tepkisine polisler, "Kanunlar böyle" diyerek yanıt verdi. Harbiye Çimen Sokak'ta bulunan bir apartmanın 3. katındaki camdan içeri giren hırsızlar, evde uyuyan kalabalık aileye aldırış etmeden cep telefonlarını ve değerli eşyaları aldı.

Son anda uyanan ve olayı fark eden ev sahipleri, hırsızlara müdahale etmek istedi. 2 kişi oldukları belirtilen hırsızlar evden çıkarak kaçmaya çalıştı. Bu sırada olay yerine gelen polis ekipleri, içeriden çıkmaya çalışan şahıslardan birini yakaladı. Cep telefonlarını, cüzdanları ve diğer değerli eşyaları alan şahıs kaçmayı başardı. Hırsızlık olayı yüzünden kısa süre sonra vatandaşlar ile polis arasında tartışma çıktı.

Yakalanan şahsa tepki gösteren vatandaşlar, onu kendileri cezalandırmak istedi. Vatandaşlar, "Onu bize verin, gerekeni yapalım. Onu neden koruyorsunuz?" diye polislere tepki gösterdi. Polisler ise, "Kanunlar böyle, bundan sonra adliye gerekeni yapacak. Biz ne yapalım" diyerek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Vatandaşlarla polisler arasındaki tartışmalar uzun süre devam etti. Ekip otosundaki hırsız zanlısının küfrettiği vatandaşlar, aracın kapısını açarak ona saldırmaya çalıştı ancak polisler buna izin vermedi. Gözlem altına alınan şahıs daha sonra Şişli Polis Merkezi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 11:50:34
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 11:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?