17
Mayıs
2024
Cuma
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İranlı turistler kapkaç kurbanı

Edinilen bilgiye göre, turist olarak Türkiye’ye gelen İran uyruklu Masomeh Jamshidi ve kardeşi Hasan Jamshidi, alışveriş yapmak üzere Harbiye’de gezmeye başladı. Bu arada önlerine çıkan bir kadın kendini yere atarak ağlamaya başladı. İranlı kardeşler, önlerine çıkan kadına yardım etmek istedi.

Fenalaştığını zannettikleri kadına yardım ettiği sırada Masomeh Jamshidi, çantasının olmadığını fark etti. Panikleyen Masomeh Jamshidi, etrafta çantasını aramaya başladı. Yol ortasında ağlamaya başlayan kadın ile başka bir kadının olay yerinden kaçmaya çalıştığını gören vatandaşlar, zanlıların peşine düşerek yakaladı.

 Bu arada olay yerine gelen Yunus ekipleri, çevrede çalışma başlattı. Polis, olay yerinin biraz ilersinde 10 yaşında bir kız çocuğunun saklanmaya çalıştığını gördü. 2 kadın ile birlikte 10 yaşındaki kız çocuğunu ekip otosuna bindiren ekipler, zanlıları karakola götürdü.

Turist olarak geldiği İstanbul’da kapkaççıların kurbanı olan Masomeh Jamshidi, "Ne olduğunu anlayamadık. Hasta numarası yaptı, çok korktum. Titriyordu. Ama çalınan çantamızı geri aldık" dedi.
Masomeh ve Hasan Jamshidi kardeşler de ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

iha-şişli
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2004 Perşembe 10:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?