18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Mutemetlere sahte polis soygunu

Çağlayan’daki bir bankanın şubesinden çalıştıkları factoring şirketi adına 1 trilyon 60 milyar lira çeken 2 mutemet, yolda araçlarını durduran polis yelekli kimliği belirsiz 2 kişi tarafından kelepçelendikten sonra gasp edildi.

ADK Facroting’de mutemet olarak çalışan Atilla Erdem ile Tanju Mesçi, Denizbank’ın Çağlayan Şubesi’nden şirket için 1 trilyon 60 milyar lira çekti. Parayı çektikten sonra şirkete ait 34 AY 0512 plakalı FIAT marka araçla yola çıkan 2 mutemedin önü, Çağlayan Dere mevkiinde polis yelekli 2 kişi tarafından kesildi.

"Hakkınızda ihbar var" denilerek Atilla Erdem ile Tansu Mesçi’yi Okmeydanı TEM bağlantı yoluna kadar getiren kimliği belirsiz şahıslar, silah zoruyla 2 mutemedi kelepçeledi. Daha sonra mutemetlerin yanlarında bulunan 1 trilyon 60 milyar lirayı alan şahıslar, plakası ve markası tespit edilemeyen bir araçla olay yerinden kaçtı.

Yoldan geçen vatandaşlardan yardım isteyen 2 mutemet, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, Atilla Erdem ile Tanju Mesçi adlı mutemetlerin kelepçelerini çözdü. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Olay yerine gelen ADK Factoring şirketinin avukatı Hasan Bilgeç, mutemetlerinin para çektikten sonra Çağlayan Dere mevkiinde önlerinin kesildiğini belirterek, "Ardından buraya kadar getirmişler, kelepçe takarak üzerlerindeki paraları alıp kaçmışlar" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 16:21:44
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 13:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?