24
Mayıs
2024
Cuma
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Öğrenciler ayağa kalktı

Maçka Akif Tunçel Endüstriyel Teknik Okulları’nın içinde bulunduğu binanın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek olması, öğrencileri ayağa kaldırdı. Pankart açan öğrenciler, "Gerekirse okulda yatıp kalkarız" diyerek karara tepki gösterdi.

Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise, Endüstri Meslek Lisesi ve Açıköğretim Lisesi’ni içinde barındıran Maçka Akif Tunçel Endüstriyel Teknik Okulları binası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Acil Eylem Planı içerisinde bulunan kültür alanları kapsamına girdiği gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. Verilen bu karar, okulda eğitim gören bin 547 öğrenci ve 93 öğretmeni huzursuz etti.

Öğrencilerin başka okullara gönderilmesi gündeme gelirken, konuyla ilgili açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Emin Şaka, "Okulun tarihi bir geçmişi var. Okulumuzu Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alarak kültür alanı yapmaya çalışıyor. Burada okuyan öğrenciler nereye gidecek, hiç kimse bize bir şey söylemiyor. Okul iki gün önce Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen komisyon tarafından incelendi ve öğrencilerin çevre okullara tasfiyesi söz konusu. Buraya gelen öğrenciler, diploma notuyla ya da LGS sınavıyla alınıyor" dedi.

Öğrenciler ise okuldan ayrılmak istemediklerini, gerekirse eylem yapacaklarını, okulda yatıp kalkacaklarını söylediler. Okul müdürü ve öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Okulun Plastik Sanatlar Bölümü’nde eğitim gören öğrencilerin durumunun ne olacağı merak konusu haline geldi. Plastik Sanatlar Bölümü’nün, Türkiye genelinde İstanbul ve Ankara’da olduğu öğrenildi.

Gazeteciler Bölümü öğrencileri, camlara astıkları ve önlüklerinin üzerine yerleştirdikleri pankartlarla karara tepki gösterdi. "Maçka bizimdir, kimseye vermeyeceğiz" diyen öğrenciler, okulları için mücadele edeceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 14:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şeval IP: 85.98.52.xxx Tarih : 14.07.2008 21:12:34

lütfen daha acık bilgi verin. Biz bu okula gelmek istiyoruz ama hiçbir bilgimiz yok yani gazetecilik hakkında bir şeyler öğrenmek istiyoruz lütfen bu çağrımızı dikkate alın.