30
Mayıs
2024
Perşembe
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Öğrenciler Sudanlı hastalara ışık oldu

Cep harçlıklarını biriktiren öğrenciler, Sudan'ın Darfur bölgesindeki yüz katarakt hastasını ışığa kavuşturdu. Kimse Yok mu Derneği tarafından başlatılan kampanyaya Özel Şişli Ufuk Koleji öğrencileri aralarında topladıkları 10 bin dolarla destek oldu.

Bir hastanın ameliyatı için 100 dolar masraf gerekirken öğrenciler harçlıklarıyla 100 Sudanlının yüzünü güldürdü. 8. sınıf öğrencisi Fulya Nur Cebeci, projeyi duyduğunda kendisini Darfur'daki çocukların yerine koymuş.

Gözlerini kapamış ve evin içinde dolaşmaya çalışmış. Görmemenin çok zor olduğunu anlayınca, kampanyaya katılmaya karar vermiş. "Herkes gibi onların da görme hakkı var." diyen küçük kız, yaşadığı süreci şöyle anlattı: "Çocuk yaşta katarakt olan kardeşlerimize çok üzüldüm. Onlar okula gidip eğitim öğretim görmeleri gerekirken evlerinden dışarıya çıkamıyorlar. Bunun için ben de harçlıklarımı topladım. Ayrıca annemden, babamdan, dedemden ve akrabalarımdan destek istedim. Oradaki birkaç çocuğun gözlerini açabilecek kadar para topladım."

5. sınıfa giren Nur Sima Taşçı da "Darfur'daki kardeşlerimizin yerinde biz de olabilirdik, bizim de gözlerimiz katarakt olabilirdi." diyerek yardıma koşmuş. Nur, bütün öğrencilerden bölgeye yardım etmesini istiyor. Ufuk Koleji Müdürü Taşan Deniz ise şunları söyledi: "Birilerinin karnını doyurmak, birilerini giydirmek elbette güzel. Fakat artık daha kalıcı yardımlar yapılması gerekiyor. Darfur katarakt projesiyle 100 çocuğun gözlerini aydınlığa kavuşturarak, onlara en büyük yardımı yapmış olacağız."

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara ise Darfur'da yaşayan 200 bin katarakt hastasını tedavi etmek için kampanya başlattıklarını kaydetti. Projenin ilk adımında, bir yıl içinde 6 bin Sudanlının gözlerini ışığa kavuşturmayı hedeflediklerini bildirdi. Dernek aracılığıyla Darfur'da bir insanı ışığa kavuşturmanın bedeli 100 dolar. Kampanyaya destek olmak isteyenler, www.kimseyokmu.org.tr adresinden kredi kartıyla hesap numaralarına bağış yapabilir. Ayrıca Avea ve Vodafone hatlı cep telefonlarından KATARAKT yazıp 5777'ye bir SMS göndererek de 5 YTL bağışta bulunabilir.

Zaman
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 13:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?