23
Mayıs
2024
Perşembe
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Öğrencilerden okul yıkımına protesto

Çağlayan’daki Ahmet Buhan Lisesi öğrencileri ve velileri, okulun yıkılma kararını yol kapatarak protesto etti. Okulun, Adalet Bakanlığı’nın yaptıracağı adliye nedeniyle yıkılması düşünülüyor.

Öğrenci ve veliler, saat 08.00 sıralarında Çağlayan Meydanı’nda bulunan okulun girişinde toplandı. "Okulumuzun yıkılmasını istemiyoruz","Eğitim Hakkımız Engellenemez" yazılı dövizler açan öğrenciler, sloganlar atarak okulun yıkılma kararını protesto etti.

Öğrenciler adına yapılan basın açıklamasında, "Kalkınmak için eğitim şart diyenler okul kapatıyor. Bize de başınızın çaresine bakın deniyor. Kendi çocuklarını kolejlerde, özel okullarda okutanlar halkın çocuklarına, yıllardır bölgenin simgesi olmuş okullardan birini çok görüyorlar" denildi.

Öğrenciler ise okulun yıkılmasının kendilerini olumsuz etkileyeceğini belirterek, "Bu değişiklik bizi altüst eder. Üniversite sınavına girecek arkadaşlarımız var. Onlar okul yıkılırsa ne yapacaklar" diye konuştular. Veliler de duruma tepki gösterirken, Okul Aile Birliği Başkanı Süheyla Çakmakçı, bin 500 öğrencinin eğitim hayatının riske atılmak üzere olduğunu söyleyerek, "Daha 1.5 yıl önce hayırsever Ahmet Buhan’ın desteğiyle ek bina yaptırdık. Şimdi ise okul yıkılma ile karşı karşıya. En azından öğrencilerimiz için bir okul yapılsın, bu okul ondan sonra yıkılsın. Biz yıkıma kesinlikle karşıyız" dedi.

Yüzlerce öğrenci, okulun yıkım kararını protesto etmek için Abide-i Hürriyet Caddesi’ni kısa bir süreliğine trafiğe kapattı. Öğrencilerin yolu boşaltmasının ardından trafik normal seyrine döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 13:22:13
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 13:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?