22
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Öğrencilerden okul yıkımına protesto

Çağlayan Ahmet Burhan Lisesi öğrencileri, yaptıkları basın açıklamasıyla okulları için verilen yıkım kararını protesto etti.

Çağlayan Ahmet Burhan Lisesi önünde sabah saat 08.00 sıralarında toplanan yaklaşık 300 öğrenci, okullarının yıkılıp yerine Trakya bölgesi adliyesi yapılması kararıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Öğrenciler adına yapılan açıklamada, "Gecekondu yıkımlarıyla binlerce ailemizi evsiz barksız bırakarak mağdur edenler, dizginlerini iyice çözerek, şimdi de biz öğrencileri mağdur etmektedirler. Okulumuzun yıkım gerekçeleri olarak da okulumuzun bulunduğu alanı tamamen kamulaştırarak, buraya Trakya bölgesi adliyesi yapılacağını söylüyorlar. O halde okulumuzun yıkılarak, bin 500 öğrencinin ve yaklaşık 30 öğretmenin mağdur edilmesi, eğitim öğretim hakkının engellenmesi adalet midir?" denildi.

Maçka Akif Tuncer Lisesi’nin de kapatılarak müze yapılmak istendiği belirtilen açıklamada, "Eğitim öğretim hakkımızın engellenmesinin hiçbir gerekçesi olamaz. Okulumuzun yıkılması yasadışıdır. Bu nedenle yıkıma karşı her türlü yasal ve meşru yolları kullanacağız. Okulumuza sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı. Öğrenciler, yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 12:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?