30
Mayıs
2024
Perşembe
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Ordu'da dillere destan bir düğün

Ordu'nun köklü ailelerinden HAZİNEDAR' larin önde gelen ismi Av. Murat HAZİNEDAR ve eşi hanım ağa olarak tanınan Özlem HAZİNEDAR, Bolaman HAZİNEDAROĞLU KONAĞIN' da oğulları Yaşatan' a muhteşem bir sünnet düğünü yaptılar. Ordu'nun ve ilçelerinin siyaset, iş dünyası ve Eşrafı’nın bir araya geldiği düğünde Karadeniz’e özgü geleneksel tüm unsurlara yer verildi.

Güneydoğu'da aşiret düğünlerini Karadeniz gelenekleriyle aşan bir sünnet düğünü oldu. Büyük takalar ve küçük teknelerle, havai fişek gösterisi ve horon ekiplerinin gösterisi eşliğinde denizden getirilen, Yaşatan daha sonra kendisine eşlik eden atlılarla at üstünde davetlilerin arasından geçerek sünnet alanına geldi. Fenerbahçe' li olan Yaşatan' a Galatasaray renklerine boyanmış bir koç Hediye edildi. Aydın Beyoğlu'nun sahne aldığı gece geç saatlere kadar büyük bir coşku ile tarihi HAZİNEDAROGLU konaklarının ışıklandırılmış muhteşem görüntüsü altında devam etti.

Gecenin kıyafeti Cengiz Abazoğlu' ndan Gecede Av. Özlem HAZİNEDAR' da ünlü modacı Cengiz Abazoğlu imzalı ve bu gece için tasarlanmış olan Troya adlı elbisesi ile göz doldurdu. Kirvesi Mustafa Sarıgül olan Yaşatan' a Kirvesi tarafından 30 Ağustos'ta İstanbul'daki dostlarına da sünnet düğünü yapılacak.



























































































Ordu / Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 16:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?