20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Sarıgül'den Aşçı'ya yeni hedef

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Astoria Alışveriş Merkezi'ni bugün açacak olan Astaş Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı'ya, "Yeni hedefiniz Maçka Oteli olsun" dedi.

Kempinski Residences Astoria açıldı. Yatırımcısı Astaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, Astoria projesinin arsa dahil 180 milyon dolara mal olduğunu, projenin bugünkü piyasa değerinin 600 milyon dolara ulaştığını belirtti.
Astoria Alışveriş Merkezi'ndeki dükkânların metrekare kira fiyatlarının 50 euro ile 200 euro arasında değiştiğini ifade eden Aşçı, yıllık ciro hedefinin 1.5 milyar dolar olduğunu kaydetti. Projenin doğrudan 3 bin, dolaylı olarak da 10 binden fazla kişiye istihdam yarattığını anlatan Aşçı, İstanbul'da otel ve rezidans yatırımı planladıklarını bildirdi.

İlk rezidansı
Kempinski Residences Astoria Genel Müdürü Eyüp Babür ise Kempinski Residences Astoria'nın Kempinski grubunun İstanbul'da ikinci, Türkiye'de ise dördüncü işletmesi olduğunu belirterek, "Kempinski, Astoria ile Türkiye pazarındaki beş yıldızlı konfor yelpazesine, aynı zamanda rezidans hizmetlerini de eklemiş bulunmaktadır" dedi.


Babür, Kempinski Residences Astoria'nın Türkiye'de uluslararası bir otel yönetim firması tarafından işletilecek ilk rezidans olma özelliğini taşıdığını da sözlerine ekledi. 

Açılış toplantısına katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Vedat Aşçı'nın Şişli'de yeni yatırımlar yapmasını isteriz. Kendisine ilk olarak Maçka Oteli'ni hedef gösteriyorum" dedi. 

Mustafa Sarıgül, inşaat ve işletme işini alan yabancı firmayla Maliye Bakanlığı arasındaki anlaşmazlıklar sebebiyle Maçka Oteli inşaatının yarım kaldığını belirterek bu durumun Şişli için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Açılış kutlamaları 5 gün sürecek

Kapıları bugün açılan Astoria'nın resmi açılışı 25 Ocak'ta yapılacak. 27 Ocak akşamına kadar kutlama etkinlikleri olacak. Latin dansçı Anthony Rodriguez'in gösterisi ve Anjelika Akbar konseri yapılacak. Ayrıca gün boyu dans şovlar da gerçekleştirilecek. 

11 bin metrekare arsa üzerinde 48 metrelik iki kuleden oluşan Kempinski Residences Astoria'da 160 rezidans daire var. 8 katında kiralanabilir ofisler yer alıyor. İlk 5 kattaki alışveriş merkezinde 110 mağaza bulunuyor. 3 bin 500 metrekarelik SPA ve fitness merkezi dünyaca ünlü Anantara grubu tarafından işletilecek.

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 12:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?