18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Sarıgül'den manidar sözler

Şişli Belediyesi, Dünya Çevre Günü nedeniyle, "Doğadaki Hayvanlara Sevgi ve Saygı Yürüyüşü" adı altında yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş sonunda, bir kuzuyu kucağına alarak konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Bu kuzunun bir koltuk merakı yok. Koltuk kaybetme kaygısı yok. Çok masum ve sevecen bir hayvan. İstiyorum ki bütün hayvanlar özgür olsun" dedi.

Şişli Meydanı’nda başlayan yürüyüşe, Mustafa Sarıgül ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Ozan Ceyhun’un yanısıra, 200 kadar vatandaş ile vatandaşlara ait kedi, köpek, deve, at, dana, kuzu, kedi, kaplumbağa gibi hayvanlar katıldı. Mustafa Sarıgül, yürüyüş boyunca, hayvanları kucağına alarak onları sevip, öptü. Yürüyüş Şişli Demokrasi Parkı’nda sona erdi.

Yürüyüşün sona erdiği Demokrasi Parkı’nda, kucağındaki kuzuyla objektiflere poz veren Sarıgül, bir konuşma yaptı. Konuşmasına, "Bu kuzunun bir koltuk merakı yok. Koltuk kaybetme kaygısı yok" diye başlayan Sarıgül, şöyle devam etti: "Çok masum ve sevecen bir hayvan. Beşincisini gerçekleştirdiğimiz bu yüryüşte ben de istiyorum ki bütün hayvanlar özgür olsun. Yurttaşlardan istediğimi barınaklardaki hayvanlara sahip çıksın. Onlar bizi saf ve temiz duygularla seviyor. Biz de onları içtenlikle sevelim. Şişli AB’ye temizliği ve yaptığı işlerle çoktan girdi. AB’ye girmek için hizmet yapmak gerekir."

Yürüyüşe katılan vatandaşlar da, hayvanları sevmenin ve sahip çıkmanın önemine değinerek, Belediye Başkanı Sarıgül’e etkinliği düzenlediği için teşekkür etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 13:02:12
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 12:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?