30
Mayıs
2024
Perşembe
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Sarıgül'e CHP kapısı tamamen kapandı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'den ihracına ilişkin açtığı dava reddedildi.

Daha önce iptal kararı veren ve Yargıtay'ın bozma kararına direnen Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, üçüncü kez görülen davada Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun verdiği karara uydu.

Davanın bugünkü karar duruşmasında Sarıgül'ün avukatları Murat Hazinedar, Saniye Barut ile CHP'nin avukatı Alper Bekir Öktem hazır bulundu. Duruşmada avukat Murat Hazinedar, partinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği üye listesine göre, müvekkilinin partiden ihracının ardından yeniden üye kaydedildiğini ancak daha sonra bir kez daha ihraç edildiğini söyledi.

Sarıgül hakkında daha önce iptal kararı açıldığını hatırlatan Hazinedar, müvekkilinin yeniden üye kaydedilmesiyle davanın konusuz kaldığını, bu nedenle dava ile ilgili karar verilmesine yer olmadığına karar verilmesini istedi.

CHP'nin avukatı Öktem ise YDK kararlarının kesinleşmeden yürürlüğe girmediğini belirterek, kurulun geçici ve kesin çıkarma kararına ancak asliye hukuk mahkemelerinde itiraz edilebileceğini söyledi.

Öktem, bu nedenle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen listede Sarıgül'ün yer aldığını ifade etti. Kararını açıklayan mahkeme, Sarıgül'ün ihraç kararına yaptığı itirazı reddetti.

Öte yandan Sarıgül'ün avukatı Hazinedar, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin partiden ikinci kez ihracına ilişkin Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açıldığını hatırlatarak, bu davanın kendilerini için önemli olduğunu söyledi.

Sarıgül, CHP'nin 2005'teki olaylı kurultayının ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından kurultayı arbede ve şiddet ortamına çevirdiği gerekçesiyle, kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilmişti. CHP YDK da 25 Mart 2005'te Sarıgül'ü, oy birliği ile partiden ihraç etmişti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 11:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?