19
Mayıs
2024
Pazar
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Sarıgül'e Romanya'dan devlet nişanı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Romanya Cumhurbaşkanı Ion Iliescu tarafından Türkiye-Romanya arasındaki kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesine katkılarından dolayı Devlet Üstün Hizmet Nişanı ile ödüllendirildi. Türkiye-Romanya ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için çalışacağını ifade eden Sarıgül, Cumhurbaşkanı Iliescu’dan Romanya’da yaşayan Türk toplumu için Müslüman mezarlığı istedi.

Romanya Cumhurbaşkanı Ion Iliescu’nun resmi davetlisi olarak Bükreş’e gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Devlet Üstün Hizmet Nişanı ile ödüllendirildi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı olan Cotroceni Sarayı’nda gerçekleştirilen törene Mustafa Sarıgül’ün yanı sıra Romanya’da faaliyet gösteren Türk iş adamları da katıldı. Romanya Cumhurbaşkanı Iliescu düzenlenen törenle Mustafa Sarıgül’e Devlet Üstün Hizmet Nişanı’nı taktı. Törenden sonra bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Iliescu, "Mustafa Sarıgül, çok yakın dostumdur. Onu burada ağırlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Türkiye-Romanya ilişkilerinin geliştirilmesi için büyük katkıda bulunmuştur" dedi.

Cumhurbaşkanı’nın ardından söz alan Mustafa Sarıgül, "Şişli halkı ve ülkem adına burada bulunmaktayım ve bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye-Romanya arasındaki kültürel ve sosyal ilişkilerin gelişmesine çok önem veriyoruz. Şişli’de ünlü Rumen yazar Dimitri Kantemir’in heykelini Cumhurbaşkanı Iliescu’nun da katılımı ile açtık. Cumhurbaşkanımızdan aldığım ilhamla Türkiye-Romanya ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için çalışacağım" diye konuştu.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Mustafa Sarıgül, ödülü tüm Türk ulusu adına aldığını söyledi. Sarıgül, "Türkiye tarihinde ilk defa bir ilçe belediye başkanına bir ülkenin cumhurbaşkanı böyle bir ödül verdi. Bu ödüle layık olmaya çalışacağım. Türkiye-Romanya kültürünün gelişmesine katkılarımdan dolayı bu nişana layık görüldüm. Bundan da ülkem adıma çok büyük gurur duydum. Benim için onurların en büyüğü. Burada yaşayan Müslüman topluluğunun en büyük sorunlarından biri olan mezar yeri problemini de bu vesileyle dile getirmiş oldum. Müslüman topluluğu için özel bir mezar yeri istedik. Cumhurbaşkanımız bunu da büyük bir sıcakkanlılıkla karşıladı" ifadelerini kullandı.
Romanya Cumhurbaşkanı tarafından Devlet Üstün Hizmet Nişanı ile ödüllendirilen Mustafa Sarıgül, bu ödülü alan 2 Türk’ten birisi olma unvanını da kazandı. Sarıgül, Azerbaycan’ın ünlü şairi Mehter Vahapzade’nin ardından bu ödüle layık görülen 2. Türk oldu. Mustafa Sarıgül, Cotroceni Sarayı’nda gerçekleştirilen törenin ardından Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk büstüne çelenk koydu.

BÜKREŞ (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 12:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?