18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Şişli: Matbaada sahte para basarken yakalandılar

Şişli’de kurdukları bir matbaada sahta para basıp piyasaya sürmeye çalışan bir şebeke çökertildi. İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 4 kişi suçüstü yakalandı. Şahıslar, sorgularının tamamlanmasının ardından Şişli Adliyesi’ne sevk edildi.

Alınan bilgilere göre, polis, Şişli’de bazı şahısların matbaa kurup sahte para basacaklarına dair bilgi aldı. Bunun üzerine hareket geçen Mali Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, uzun süre takip ettikleri 4 kişinin kiraladıkları bir depoda matbaa kurduklarını ve sahte dolar bastıklarını tespit etti. Bu gelişmelerin ardından 28 Nisan 2004 tarihinde operasyona start verilerek depoya baskın düzenlendi. Baskında, kalpazanlık çetesinin ele başı olduğu belirlenen Azamet Tuç ve 3 adamı yakalandı.

Gözaltına alınan 4 kişi, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilirken, matbaada yapılan aramalarda basımı kısmen tamamlanmış yaklaşık 750 bin dolar ele geçirildi. Polis, ele geçirilen para kağıtlarının tamamının basılması durumunda, yaklaşık 10 milyon dolar sahte paranın piyasaya sürülebileceğine kaydetti.

Mali Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan şahısların Kağıthane’de oto galeri işiyle uğraştıkları ve ilk kez böyle bir işe kalkıştıkları belirlendi. Bu arada polis, bu şahısların sahte paraları henüz piyasaya sürmedikleri ve bu nedenle başarılı bir operasyon olduğunu vurguladı.

Operasyonlarda, 3 adet basımı tamamlanmış 100’lük ABD Doları, basımı tamamlanmış kesimi yapılmamış 4 adet 13 tabaka, toplam 52 adet sahte 100’lük ABD Doları, her tabakada 3 adet olmak üzere arka yüzü basılmış 7 bin 500 adet toplam 2 bin 500 tabaka sahte 100’lük ABD Doları, sahte para basımında kullanılmak üzere Franklin’in gizli resmi bulunan ve filigranlı 5 koli içinde çok sayıda ele geçen para kağıdı, 56 adet 100’lük sahte ABD Doları’nın prova basımları, 34 adet çinko kalıp, 30 adet aydınger, 4 adet dolar filmi, sahte paraların kapatılmasında kullanılan 2 adet rulman, 1 adet ofset makinesi, 2 adet bilgisayar kasası, 1 adet bilgisayar yazıcısı, 2 adet disket, 1 adet fotokopi makinesi, 1 adet mor ışık, 1 adet pozlandırma makinesi ve 1 adet kağıt kesme makinesi ele geçirildi.
Sorguları tamamlanan şahıslar, Şişli Adliyesi’ne gönderildi.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2004 Cuma 19:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?