18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Şişli'de can pazarı

 Kabacı Ailesi'nin yaşadığı dairede, mutfaktaki tüpün patlamasının ardından yangın çıktı. Alevler, kısa sürede tüm daireyi sararken, apartman sakinleri evlerinde mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, ihbar üzerine kısa süre sonra olay yerine ulaştı. Ekipler öncelikle, 4. katta mahsur kalan Nuriye Çelik'i (76) kurtarmak istedi. Fakat vatandaşlar, 3. katta bir bebek bulunduğunu belirterek, öncelikle onun kurtarılmasını istedi. Bunun üzerine itfaiye ekipleri, merdiven aracıyla 3. kata ulaştı. Ekipler öncelikle, balkonda annesinin kucağında yardım bekleyen İlayda (2) ile ablaları Didem (6) ve Gülsevim'i (9) kurtardı. Çocukların ardından, üst katta mahsur kalan Nuriye Çelik de, merdiven aracı yardımıyla dışarıya çıkarıldı.
Adeta can pazarının yaşandığı apartmanın birinci katında mahsur kalan bir kişinin ardından, çocuklarından sonra 3. kattaki evlerinde kurtarılmayı bekleyen Huriye Kabacı ve eşi Birol Kabacı da itfaiye ekiplerinin yardımıyla binadan çıkarıldı.
Büyük korku yaşayan Huriye Kabacı, kurtarıldıktan sonra bir markete götürülen çocuklarına koştu. Ayakları çıplak halde koşarak çocuklarına sarılan Kabacı, uzun süre kendine gelemedi. Yangın nedeniyle itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan ve dumandan etkilendikleri belirlenen apartman sakinlerine gerekli müdahale, olay yerine gelen ambulansta yapıldı.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2004 Salı 12:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?