19
Mayıs
2024
Pazar
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Şişli'de mülteci operasyonu: 130 gözaltı

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, gece yarısı Ayazağa’da bir eve baskın düzenledi. Operasyonda, Türkiye’ye yasadışı yollarla girerek depoya gizlendikleri belirlenen 193 yabancı uyruklu kişiden 130’u yakalandı. Baskını erken fark eden 63 mülteci ise ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettirdi.

Çoğunluğu Pakistanlı oldukları ileri sürülen mülteciler arasında, Afganistan, Irak, Filistin, Fas ve Bangladeş uyruklu kişilerin de yer aldığı tespit edilirken, şahısların Türkiye’ye İran sınırından giriş yaptıkları, buradan da Yunanistan üzerinden İtalya, Almanya ve Hollanda’ya geçiş yapma hazırlığında oldukları ileri sürüldü.

Ele geçirilen mültecilerin, Avrupa ülkelerine gitmek üzere insan kaçakçılarına kişi başı 2 bin 500 dolar ödedikleri ortaya çıktı. Emniyet yetkilileri, ele geçirilen şahısların yasadışı yollarla Türkiye’ye girişini sağlayan insan kaçakçılarının yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Kıskıvrak yakalanan mülteciler önce Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Mürüvvet Akpınar Polis Merkezi’ne, ardından da sınır dışı edilmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesi’ne sevk edildi.

Aynı evde barınan yabancı uyruklu 193 kişiden baskın sırasında yakalanan 130’unun polisteki sorguları sürüyor.

iha-şişli
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2004 Salı 09:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?