17
Mayıs
2024
Cuma
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Şişli’nin alternatif yolu bitiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü, "Şişli-Feriköy-Dereboyu Caddesi Bağlantı yolları ve Ortak Altyapı İnşaatı"nın yapım çalışmalarını hızla sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince de Dereboyu Caddesi Bağlantı Yolu’nda Feriköy Deresi civarında 50 gecekondu yıkılıyor. Gecekonduların tasfiye işlemlerini Mesken ve Gecekondu İşleri Müdürlüğü gerçekleştiriyor.

Yıkım alanında Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü’nce çevrede önemli derecede sel baskınlarına neden olan "Baruthane Deresinin Islahı İşi" ile "Dereboyu Caddesi’nin Kasımpaşa Yoluna ve Şişli Yoluna Bağlantısı İşi" yapılıyor.

1 trilyon 90 milyar lira enkaz bedeli ödendi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, yapılan iş kapsamında tapu tahsisli ancak dere guzergahına işgali bulunan 50 adet gecekondu, enkaz bedelleri ödenerek istimlak edildi. Tasfiye edilen gecekondular için, 1 trilyon toplam 90 milyar lira enkaz bedeli ödendi.

Yol ve kavşak çalışması son aşamada...

Öte yandan, "Şişli-Feriköy-Dereboyu Caddesi Bağlantı yolları ve Ortak Altyapı İnşaatı" işi çerçevesinde Baruthane Deresinin eksik kalan açık ve kapalı kesit bölümü bitirildi.

Kasımpaşa bağlantısı ile Perpa Ticaret Merkezi bağlantısı arasında asfalt yapımının da tamamlandığı çalışmada, Cevahir Otel önünde konuşlanan kavşak çalışmasının yapımı devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında; 791 metre dere ıslahı yapıldı, 3 bin 8 metre atıksu kanalı ile bin 219 metre yağmursuyu kanalı döşendi, 1500 metre 2x2 yol ve bin 180 metre taş istinat duvarı inşaa edildi. Ayrıca; 2 bin 705 metrelik bir alana elektrik aydınlatması sağlanırken, 17 bin 180 metrekare asfalt döküldü, 5 bin 584 metre fore kazık çakıldı ve bin 164 metre telefon altlapısı döşendi.

Kasımpaşa-Şişli-Feriköy-Okmeydanı-Bomonti trafiği rahatlayacak...
İş bitirildiğinde; Kasımpaşa’dan Şişli, Feriköy, Okmeydanı ve Bomonti’ye alternatif bir ulaşım güzergahı sağlanmış olacak. Perpa Köprüsü çkışı ve Perpe-Şişli-Feriköy bağlantısı yolu da genişletilerek buradaki trafik sıkışıklığı giderilecek. Bununla birlikte, yolun açılması ile Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesi’nin ulaşım problemi de çözülecek.

Proje kapsamında yürütülen Baruthane Deresi Islah Projesi ile gecekondu yıkımları tamamlandığında ise, bölgede sık sık yaşanan su baskınları önlenmiş ve karışık sistem çalışan atıksu-yağmursuyu hatları ayrıştırılarak semt çağdaş bir altyapı hizmetine kavuşmuş olacak. Ayrıca, Haliç ve Marmara Denizi’ne bu bölgeden akan atıksular da kesilecek.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2004 Çarşamba 10:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?