17
Mayıs
2024
Cuma
ŞİŞLİ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Soyguncuları çay molası ele verdi

Şişli’de, bir işyerine soygun amaçlı giren 3 kişi, girdikleri işyerinde çay içmeye kalkışınca yakayı ele verdi. İşyerinden çok sayıda bilgisayar, televizyon ve elektronik malzeme çaldıkları tespit edilen zanlılar, polisin şok baskınıyla neye uğradıklarını şaşırdı.

İlginç soygun, dün gece saat 00.30 sıralarında Halil Rıfat Paşa Mahallesi Duran Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 3 kişi, reklam ve tanıtım ajansı olarak faaliyet gösteren bir işyerine gece yarısı soygun amaçlı girdi. Olay yerinden çok sayıda bilgisayar, televizyon ve elektronik eşya alan zanlılar, topladıkları malzemeleri dışarıdaki ağaçlık alana taşıyarak gelecek olan aracı beklemeye koyuldular. İsimleri gizli tutulan zanlılar, bu sırada tekrar aynı işyerine dönerek ofiste bulunan çay makinasıyla çay demledi. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine olay yerine baskın düzenleyen güvenlik güçleri, zanlıları çay içerken suçüstü yakaladı. Soygun amaçlı girdikleri yerde çay molası veren zanlılar, karşılarında bir anda polisi görünce neye uğradıklarını şaşırdı. Yakayı ele veren zanlılar, suçlarını itiraf ederek çaldıkları malzemelerin yerlerini gösterdi.

Olay yerinin yaklaşık 500 metre ilerisindeki ağaçlık bir alana sakladıkları malzemeleri polise gösteren zanlılar, daha sonra gözaltına alınarak karakola götürüldü. Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere, zanlılardan ikisinin daha önceden de benzer suçtan sabıkası bulunduğu, birinin ise suça zorla alet edildiği ortaya çıktı.

Polis, ağaçlık alana atılan malzemeleri toplayarak ekip otosunun bagajına doldurdu. Polis otosunun bagajına güçlükle sığdırılan malzemeler, tutanak için emniyete götürüldü. Sorgulanmak üzere Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Feriköy Polis Merkezi’ne götürülen 3 soyguncunun, bugün öğle saatlerinde adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.
Bu arada görgü tanıkları, zanlıların işyerine arka kapıdan girdiklerini, soygunu bu şekilde gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 09:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?