18
Mayıs
2024
Cumartesi
TUZLA - İSTANBUL
Köy Sayfaları

Başbakan Erdoğan, Tuzla'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü için inşa edilen 2 botun teslim törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, "AB bizim sorunlarımızı çözmeyecek. Kendi sorunlarımızı kendimiz çözeceğiz" dedi.

Tuzla Yonca Teknik Tersanesi’nde düzenlenecek olan törene katılmak için Ataköy Marina’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne ait ve saatte 120 mil hız yapabilen, "Cumhuriyet" adlı motorbota bindi. Motorbotla tören alanına hareket eden Erdoğan, başka bir tekneyle kendisini izleyen basın mensuplarına el salladı.

Tersane binasında düzenlenen törene Başbakan Erdoğan’ın yanısıra, eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet olarak, 3 tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’nin, yeniden denizciliğe yönelmesini sağladıklarını söyledi.

Hükümetin çalışmalarıyla, Türkiye’nin istikrarlı ber şekilde ilerlediğini anlatan Erdoğan, "Önümüzde çok önem taşıyan 17 Aralık sürecinin final bölümü var. 17 Aralık sürecini bugünden görebilmek için bütün noktaları gözden geçirmek gerekir. Ülkemizin bütün meselelerine de sahip çıkmalıyız. AB bizim sorunlarımızı çözmeyecek. Bizler, kendi sorunlarımızı kendimiz çözeceğiz. Artık öyle bir notktaya gelindi ki, Avrupalılar, ’Türkiye’nin AB üyeliği için şimdi tam zamanıdır’ sözlerini kendileri söylüyor. Biz, ülkemizin sorunlarını bir an önce çözebilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dün Brüksel’de, Avrupalı dostlarımıza sorunlarımızı anlattık. Bugün burdayız. Denizciliğimize hükümet olarak gereken önemi vereceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bot maketi verildi. Tören alanında bir süre davetlilerle sohbet eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra geldiği bota binerek Tuzla’dan ayrıldı.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 11:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?