24
Mayıs
2024
Cuma
TUZLA - İSTANBUL
Köy Sayfaları

Çalınan araçlar yarım saatte bulundu

Tuzla’daki Gümrük Serbest Bölgesi’nden önceki gün çalınan hiç kullanılmamış Mercedes marka 3 otomobil, polisin sıkı takibi sonucu yarım saat içinde ele geçirildi. Polis ile hırsızlar arasındaki kovalamaca sonucu şebekenin bir elemanı kıskıvrak yakalanırken, çete lideri Aydın Özer’in 15 Şubat 2005 tarihinde Kartal’da öldürülen oto hırsızı Fatih Yıldırım’ın katil zanlısı olarak arandığı ortaya çıktı.

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan Gümrük Serbest Bölgesi’ne lüks bir cip ile giren iki oto hırsızı, dikkat çekmeden diğer otomobillerin bulunduğu garaja gitti. Türkiye ve Kıbrıs’ta satışa sunulacak son model ve hiç kullanılmamış araçların yanına 34 TU 058 plakalı Mercedes cip ile yaklaşan 4 oto hırsızının kullandığı araç da çalıntı çıktı.

Hırsızlardan biri geldikleri araçta kalırken, diğerleri 2 Mercedes otomobil ile 1 Mercedes Viano cipi camlarını kırdıktan sonra yedek anahtarlarıyla hareket ettirip çaldı. Yetkililerin otomobilleri çıkarken fark etmesi üzerine harekete geçen polis, hırsızların kaçtığı araçları takip etmeye başladı. Yaklaşık 20 dakika süren takip sonucu, hırsızlarından 17 yaşındaki E.B, çaldığı otomobil ile kaza yaparak yakalandı. Kaçamayacaklarını anlayan diğer hırsızlar da otomobil ile cipi terk ederek kaçtı.

Gözaltına alınan E.B, daha sonra Tuzla Çocuk Büro Amirliği’ne teslim edildi. Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro dedektifleri, çaldıkları araçları terk ederek kaçan şebekenin diğer elemanlarının Aydın Özer ve Sergen Çiftçi olduğunu belirledi.

Hırsızların geldiği çalıntı Mercedes’i kullananın da, soyadı belirlenemeyen Hasan adlı oto hırsızı olduğu kaydedilirken, çetenin bir cinayet olayına karıştığı da belirlendi. 15 Şubat 2004 tarihinde Kartal Cevizli’de çalıntı BMW marka 5.35 model lüks otomobil içinde öldürülen Fatih Yıldırım adlı oto hırsızının, katil zanlısı olan Aydın Özer’in aranmasına devam ediliyor.

Çetenin son zamanlarda sadece lüks otomobilleri çaldıkları belirlenirken, Fatih Yıldırım’ın da iç anlaşmazlık sonucu öldürüldüğü sanılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 18:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?