18
Mayıs
2024
Cumartesi
TUZLA - İSTANBUL
Köy Sayfaları

CHP Kongresi'nde yumruklar konuştu

TUZLA'DAKİ CHP KONGRESİNDE YUMRUKLAR KONUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Tuzla İlçe Başkanlığı seçimlerinde yumruklar konuştu. İki tarafın birbirine girdiği seçimin galibi, eski Orhanlı Belediye Başkanı Mustafa Ekşi oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Tuzla İlçe Teşkilatı'nın 8. olağan genel kurul toplantısı, Yavuzhan Düğün Salonu'nda yapıldı.

Eski Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi ve Ali Çelik'in yarıştığı kongreye, başkan adaylarının destekçileri ve partililer büyük ilgi gösterdi. Divan başkanlığını milletvekili Behram Şimşek'in yaptığı genel kurulda kürsüden konuşmak isteyen delegelere söz verildi. Her iki adayın destekleyicileri kürsüde birbirlerini itham edince ortam birden gerildi.

Özellikle Hasan Albayrak'ın yaptığı konuşma, kavgayı fitilledi. Albayrak, "Geçen seçimlerde beni bir delege bile seçmediniz. Bunu bana çok görüyorsanız ben niye 28 yıldır CHP'liyim? Seçimde Cemil Ekşi belediye başkan adayı gösterildiği zaman, 'Partimizin icra kurulu karar verdi' deyip onunla birlikte çalıştık. Ama şunu açık açık söylüyorum, partimi asla Ekşi'ye teslim etmem" dedi.

Her iki adayın destekçileri kürsüde birbirlerini suçlayıcı konuşmaları sürdürünce kavga çıktı. İki adayın tarafları tekme tokat birbirlerine girdi. Yumrukların konuştuğu, sandalyelerin havada uçuştuğu kavgada taraflar partililerce güçlükle ayrılabildi.

Yapılan seçim neticesinde Mustafa Ekşi ilçe başkanı oldu.

TUZLA'DAKİ CHP KONGRESİNDE YUMRUKLAR KONUŞTU
TUZLA'DAKİ CHP KONGRESİNDE YUMRUKLAR KONUŞTU
TUZLA'DAKİ CHP KONGRESİNDE YUMRUKLAR KONUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 12:40:06
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 12:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Burhanettin YILMAZ IP: 88.246.202.xxx Tarih : 7.08.2010 23:55:24

Sevgili Kent Haber yöneticisi arkadaşlarım, CHP Liçe kongresi haberini  sizin sitede görünce bir göz attım...  Ben Tuzla CHP örgütünde uzun yıllar bulunan, seçimi alan arkadaşlara karşıda muhalefet yapan biriyim... Bahsettiğiniz kongrede tekme tokat bir kavga olmadı, sandaliyelerde havada uçuşmadı bunu bilmenizi isterim... O an gerçekten bir gerginlik yaşandı bunu açıkca söylemek isterim... Asıl Gazatecilik konusunda çok eksik olduğunuzu söylemek istiyorum. Haber girişine bakarsanız Mustafa Ekşi diye bir giriş yapmışsınız. Sonrada Cemil Ekşi diye haberi devam etmişsiniz... Bu haberi yapan veya haber editörünü yaptığı görevi laikıyla yapmadığını söylemek istiyorum... Bu haberde özellikle öne çıkarmanız gereken siz milletvekili diye yazdığınız, ama ne o gün nede bu anda milletvekili olmayan Nerham Şimşek usul hatası yaptı, kongre başkanı olarak.... Bunu hatırlatan arkadaşlar oldu, ellerinde tüzük, burada böyle birşey yok diye iddia etti. Daha sonra incelediğimizde Eski ilçe başkanları delege olmasa bile, ilçe kongrelerinde konuşabilme hakkının olduğunu kendisine gösterdik... Elindeki tüzüğe baktı, uyanıklık yaparak o sayfayı yırtmışlar... Bu atıbı yaptığını öne çıkarabiliediniz ama siz de gazetecilikten habersizsiniz. Bir gazeteci olarak amacım sizi eleştirmek değil, uyarmaktır... Çalışmalarınızda başarılar dilerim..