26
Mayıs
2024
Pazar
TUZLA - İSTANBUL
Köy Sayfaları

Cinayetten dram çıktı!

Tuzla’da 8 yaşındaki oğlu Yusuf Cankut’un önünde karısı Necmiye Cankut (24)’u bıçaklayarak öldüren Duran Cankut (34) Kartal’da yakalandı.

Bir çocuklarını 2004 yılında Gaziosmanpaşa’da oturdukları evde çıkan yangında kaybeden Cankut ailesinden anne Necmiye Cankut’un oğlunun hatırısanı unutamaması üzerine sürekli Gaziasmonpaşa’ya taşınmayı istediği, pisikolojisi bozulan annenin bu isteğini reddeden eşi Duran Cankut ile 1 yıldır aralarının bozuk olduğu iddia edildi. Duran Cankut’un eşi Necmiye Cankut’u kaçarak akrabalarının yanına gitmesine sinirlendiği için aralarında çıkan tartışma sonrasında öldürdüğünü söylediği ileri sürüldü.

Tuzla Aydıntepe Mahallesi Zümrüt Sokak No:5/2′de üç gün önce meydana gelen olay da Duran Cankut, 8 yaşındaki oğlu Yusuf Cankut’un gözleri önünde eşi Necmiye Cankut’u bıçaklayarak öldürdü. Bıçağı boş bir araziye atarak kayıplara karışan Duran Cankut polisin takibi sonucu önceki gün Tuzla’da saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alındı. Duran Cankut’un emniyetteki ifadesinde suçunu kabul ettiği öğrenildi.

ÖLEN OĞLUNU HATIRASINA DÖNMEK İSTEDİ
Duran Cankut’un 2004 yılında Yunus isimli çocuklarını Gaziosmanpaşa’da oturdukları evde çıkan yangında kaybetmelerinin ardından anne Necmiye Cankut’un pisikolojinin bozulduğu için ailecek Tuzla’ya taşındıklarını söylediği öğrenildi. Necmiye Cankut’un Tuzla’ya alışamadığı ve oğlunun hatırasını yaşamak için yeniden eski mahallelerine taşınmak isteyerek sürekli baskı yaptığı, bu isteğini kabul etmeyen eşi ile de aralarının son 1 yıldır açık olduğu öğrenildi.

Son zamanlarda aralarında yaşanan tartışmalarda eşine şiddet uyguladığını kabul ettiği ileri sürülen Duran Cankut, yaşanan tartışma sonrası akrabalarının evine giden eşiyle eve geldikten sonra yeniden tartıştıkları sırada olayın meydana geldiğini söylediği ilere sürüldü. Tartışma sırasında ilk olarak eşinin kendisine bıçakla saldırdığını söyleden Duran Cankut’un eşinin elindeki bıçağı alarak cinayeti işlediğini itiraf ettiği iddia edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde sorgusu tamamlanan Duran Cankut işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tuzla Adliyes’ne sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 20:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?