27
Mayıs
2024
Pazertesi
TUZLA - İSTANBUL
Köy Sayfaları

Erdoğan'ın soyu beni ilgilendirmiyor!

GÜRSEL TEKİN:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın "Önemli olan boy değil, soydur " sözleriyle Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığını belirtti.

Gürsel Tekin, referandum çalışmaları kapsamında geldiği Tuzla'da esnafları ziyaret etti. 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda neden "hayır" oyu verilmesi gerektiğini anlatan Tekin, Başbakan Erdoğan'ın, "Önemli olan boy değil, soydur" şeklindeki sözlerine değindi. Tekin, Erdoğan'ın kimyasının bozulduğunu savunarak, "Başbakan, soy boy tartışmasıyla Kılıçdaroğlu'nu hedef alıyor. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şey yok. Hükümetin asıl mecrası ekonomi, işsizlik ve terör sorununu çözmektir" dedi.

Toplumun beklentilerine hükümetin cevap veremez olduğunu savunan Tekin, soy- boy tartışması yerine yöneticiliğe bakılması gerekliliğinin altını çizdi. Tekin, "Ben Sayın Erdoğan'ın soyunun nereye dayandığını bilmiyorum. Bu beni pek ilgilendirmiyor. AK Parti'nin kilit adamı Mehmet Şevki Evgi, Erdoğan için, '30 yıl önce mücahit gömleği giydirmiştik, şimdi müteahhit gömleğiyle geziyor' diyor" şeklinde konuştu.

Tekin, 12 Eylül'de yapılacak referandumda "hayır" oylarının oranının yüksek çıkacağını tahmin ettiğini de belirterek, "Halkın oyuna sunulacak anayasa değişikliğindeki 27 madde içinde CHP'nin de uzun süre talep ettiği maddeler var. Değişikliğe 3 kilo domuz eti koydular mundar ettiler. Asıl amaçları o 3 maddeyi geçirerek kendilerini kurtarmaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 15:29:02
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 10:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?