19
Mayıs
2024
Pazar
TUZLA - İSTANBUL
Köy Sayfaları

Kılıçdaroğlu'ndan 'Tuzla' sözü

CHP'li Kılıçdaroğlu, "17 yıldır yıkılmayan bir kaleyi yıkacağız. Burayı İstanbul'un gözbebeği haline getireceğiz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da partisinin çeşitli etkinliklerine katıldı. Sabah başlayan program çerçevesinde Orhanlı Belediyesi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendiği konuşmasında televizyona yansıyan yırtık ayakkabılarında bu ikiliyi sorumlu tuttu.

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu basın mensuplarının sorularını cevaplamadan önce Orhanlı İlçe Teşkilatında partililere seslendi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında Başbakanın "İstanbul'da çöp, çamur, çukur yok" sözlerine atıfta bulunarak, "Aranızda olmaktan mutluyum ve İstanbullular'a hizmet sunmak için yola çıkıyorum. Bugün Tuzla'dan hareket ediyoruz, 17 yıldır yıkılmayan bir kaleyi yıkacağız. Burayı İstanbul'un gözbebeği haline getireceğiz. Sizin buradaki sözcünüz eliniz ayağınız olacağız. Başbakan Ankara'dan konuşurken "İstanbul'da çöp, çukur, çamur yok" demişti bir ayakkabıyı feda ettik. Çimenlerde
gezerek değil, çamurda çukurda bir ayakkabıyı feda ettik. Başbakan isterse o ayakkabıyı postayla kendisine göndeririz" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu bir gazetecinin, "İstanbul'a gelmeden önce katıldığınız törende ayakkabınız yırtıktı bu bir popülist yaklaşım mı?" sorusuna ise, "İstanbul'u daha önceden de geziyordum ayakkabını bir tarafının çatlamış olması İstanbul yüzünden oldu" diyerek popülist politikalardan uzak duracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, belediye başkanı olması durumunda tutarlı ve namuslu bir yönetim şekli sunacaklarını ileri sürerken, "Biz Tuzla'dan başlayacağız Tuzla'yı İstanbul'un aynası yapacağız

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 20:26:05
Güncelleme :28 Ocak 2009 Çarşamba 20:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?