26
Mayıs
2024
Pazar
TUZLA - İSTANBUL
Köy Sayfaları

Mucize bebek 5 yaşına bastı

MUCİZE BEBEK 5 YAŞINA BASTI

İstanbul'da 5 yıl önce 382 gram olarak doğan Çağla bebek, 5. yaş gününü anne ve babası ile birlikte Tuzla'daki evlerinde pasta keserek kutladı. Doğduğunda hemen hemen enjektörle aynı boyda olan Çağla, 400 gramın altında doğup yaşayan Türkiye'de ilk, dünyadaysa 47. bebek olma unvanını taşıyor.

Henüz altı aylıkken 382 gram olarak doğan Çağla bebek, 5. yaş gününü anne ve babası ile birlikte kutladı. Çağla, Türkiye'de 400 gramın altında doğan ve yaşayan ilk bebek olma ünvanına sahip. Anne Bediha Eren, 19 Ekim 2005'te sezaryenle doğum yaptı. Henüz altı aylık olan Çağla, 28 santimetre boyunda, 382 gram ağırlığında doğdu. Derhal kuvöze alınan Çağla, 5 yıl sonunda iyi bir bakımla yaklaşık 10 kiloya ulaştı.

Bediha Eren, yüksek tansiyon nedeniyle hamileliğin 23. haftasında hastaneye yatırıldığını ve 18 gün tedavi gördüğünü, rahatsızlığı nedeniyle anne karnında gelişemeyen bebeğin bu yüzden sezaryenle doğduğunu söyledi. Eren, "Doğduğu gün kulak kepçeleri ve derisi tam oluşmamıştı. Plastik oyuncağı andırıyordu. Yaşayacağına dair pek umudumuz yoktu. Şu an yaklaşık 10 kilo. Çok şükür bir sağlık problemi yok. Çok fazla yemek yemediği için sadece kilo almada problem yaşıyor" dedi.

Kızının doğduğu gün enjektörle aynı boyda olduğunu ifade eden baba Namık Eren de, "Çağla, mucize bebek" diye konuştu. Gemi elektroniği sektöründe çalışan Eren, doğar doğmaz solunum cihazına bağlanan ve 6 ay öncesine kadar hem mama hem de burundan beslenen kızıyla birbirlerine alışma sürecine başladıklarını söyledi. Namık Eren, "Çağla Allah'ın bize bir hediyesi. Bir candı bugüne kadar yaşatılması gereken. Evlat sevgisini yeni yeni tatmaya başlıyoruz. Kızımız 5 yıldır bizimle birlikte. Daha önce doktor ve

hemşireleri tanıyordu. Altı aydır, şimdi birbirimizi tanıyoruz" diye konuştu.

5 yaşına basan Çağla, prematüre olduğundan dolayı yaşıtlarını ancak 7 yaşında yakalayabilecek. Yeni yeni yürümeye başlayan Çağla, sadece birkaç kelime söyleyebiliyor.

MUCİZE BEBEK 5 YAŞINA BASTI
MUCİZE BEBEK 5 YAŞINA BASTI
MUCİZE BEBEK 5 YAŞINA BASTI
MUCİZE BEBEK 5 YAŞINA BASTI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 13:44:03
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 15:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?