19
Mayıs
2024
Pazar
TUZLA - İSTANBUL
Köy Sayfaları

Öğrenciler Tuzla'ya yürüyecek

Öğrenciler Tuzla'daki İşçilere Destek VeriyorBoğaziçi, ODTÜ ve Sabancı Üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden bir grup öğrenci 14-19 Nisan'da Boğaziçi'nde çeşitli etkinlikler düzenleyecek ve 19 Nisan'da işçilere destek vermek için Tuzla'ya yürüyecek.

"Tuzla’ya sahip çıkmak, kendi hayatımıza da sahip çıkmaktır. Bu yüzden, 'Birlik olmadığımız takdirde yıkamayız' diyen tersane işçilerinin direnişine destek vermek için Tuzla’ya yürüyoruz."

Boğaziçi Üniversitesi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi'nden öğrenciler 19 Nisan Cumartesi günü, Tuzla tersanelerindeki işçi ölümlerini ve kötü çalışma koşullarını Kadıköy'den Tuzla'ya yürüyerek protesto edecek.

Öğrenciler yürüyüşten önceki haftayı da Boğaziçi Üniversitesi'nde "Emek Haftası" olarak ilan etti ve bu kapsamda bir dizi etkinlikler gerçekleştirecekler. Öğrenciler tüm üniversitelileri de bu yürüyüşe katılmaya ve tersaneiscileriyleyanyanayiz.blogspot.com sitesindeki metne imza atmaya çağırıyor.

"Öfkeliyiz"
14-19 Nisan arasında düzenlenen Emek Haftası için öğrencilerin yaptıkları basın açıklamasındaysa şu ifadeler yer alıyor:

"Bu metin kaleme alınırken Tuzla tersanelerinde bir işçi daha öldü. Utanıyoruz! Tuzla’da onlarca işçi ölene kadar hiçbir şey yapmadığımız için! Utanıyoruz! Yok sayılan ve yoksulluğa mahkum edilen tersane işçileri emekleriyle değil ölümleriyle varolabildikleri için! Utanıyoruz! İnsan elinden çıkan her şeyin, işçinin alın teriyle mümkün olduğunu unuttuğumuz için!"

Üniversiteliler kaleme aldıkları metinde öfkelerini ve talepleriniyse şöyle dile getiriyor:

"İş kazalarının, kötü çalışma koşullarının, yoksulluğun, güvencesiz ve güvenliksiz çalıştırılmanın işçilerin gündelik yaşamının doğal bir parçası haline gelmesine ve sıradanlaşmasına öfkeliyiz! Üniversite öğrencileri ve emekçiler olarak böyle bir yaşamı reddediyor ve herkesin iş sahibi olduğu, insani şartlarda çalıştığı, haklarını korumak için örgütlenebildiği bir düzen istiyoruz."

Etkinlik programı
16 Nisan Çarşamba

12:00 Eğitim-Sen çarşamba konuşmaları:
"Telekom grevi"
Haber-İş Sendikası işyeri temsilcileri
B.Ü Eğitim-Sen temsilciliği

18:00 film gösterimi: Ekmek ve Güller

17 Nisan Perşembe (Dünya Çiftçiler Günü)

Gün boyunca Güney Meydan’da organik gıda pazarı ve sergi

14:00 belgesel gösterimi: Dünyadan Çiftçi Mücadeleleri (Abdullah Aysu'nun katılımıyla)

15:00 belgesel gösterimi: Gıdanın Geleceği
İbrahim Bodur salonu

17:00 panel: "Çokuluslu şirketlerin dünya gıda krizine etkileri"
Adnan Çobanoğlu (Üzün Üreticileri Sendikası Genel Başkanı), Ahmet Atalik (Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı), Ali Bülent Erdem (Tütün Üreticileri Sendikası Genel Başkanı), Ali Kerem Saysel (B.Ü Çevre Bilimleri Enstitüsü), Huricihan İslamoğlu (B.Ü Tarih Bölümü)
Rektörlük Konferans Salonu

21:00-23.30 konser: Folklör Kulübü "Şehir Sesleri", Badem, Kardeş Türküler, Yeni Türkü
Güney Meydan

18 Nisan Cuma

18:00 film gösterimi: Post
Teras kantin

Yürüyüş Programı
19 Nisan 2008

10:00 Kadıköy, Eminönü İskelesi önü – basın açıklaması

10:45 Haydarpaşa Tren İstasyonundan hareketle Kartal'a gidiş

11:30 Kartal Meydan'dan Tuzla'ya yürüyüşün başlaması (Pendik'e E5 yan yol istikametinden, Pendik'ten sonra ise sahil yolu istikametinden yürünecek)

16:30 Tuzla'ya varış

bia
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 16:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?